2014-04-04 20:51:04
Φωτογραφία για Έλαβαν Άδεια από τη ΡΑΕ
Τα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 194,7 MW που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η εταιρεία Enercoplan στην Εύβοια ξεχωρίζουν από τον αδειοδοτικό κύκλο Μαρτίου 2014 της ΡΑΕ Συνολικά, έργα ΑΠΕ 269 MW έλαβαν άδεια παραγωγής από την Αρχή, προκειμένου να υλοποιηθούν.

Πιο αναλυτικά, τα μεγαλύτερα σε ισχύ έργα που αδειοδοτήθηκαν ήταν τα αιολικά 194,7 MW της Enercoplan στους Δήμους Διρφυών και Ερέτριας, που είναι και από τις μεγαλύτερες επενδυτικές προτάσεις των τελευταίων μηνών στον κλάδο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα αιολικά της Ελ. Τεχ. Άνεμος στην Ροδόπη και στον Έβρο, συνολικής ισχύος 39,6 MW, όπως και άλλο ένα αιολικό στη Ροδόπη από την Water and Wind Energy, ισχύος 15 MW.

Τα υπόλοιπα έργα είναι μικρότερης ισχύος, μόλις μερικών μεγαβάτ, εκ των οποίων υπάρχουν τέσσερα μικρά υδροηλεκτρικά, ένας σταθμός βιομάζας και ένας υβριδικός σταθμός.

Τέλος, ξεχωρίζουν οι πέντε αιτήσεις της εταιρείας «Αιολικές Πλατφόρμες Νηρεύς» για μονάδες εκμετάλλευσης της οσμωτικής ενέργειας σε Αλεξανδρούπολη, Πρέβεζα και Σέρρες, ισχύος 1 MW έκαστη. Θυμίζουμε ότι η οσμωτική ενέργεια είναι η εκμετάλλευση της διαφοράς ανάμεσα στο θαλασσινό και στο γλυκό νερό.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τα φωτοβολταϊκά απουσιάζουν πλέον από τον σχετικό κατάλογο με τις νέες άδειες, καθώς η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις νέες αδειοδοτήσεις, λόγω των πολύ εκτεταμένων εγκαταστάσεων που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα δύο χρόνια.
infoenergia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ