2014-04-04 21:23:04
Φωτογραφία για Oι ΗΠΑ έφτιαξαν «Κουβανικό Twitter» για την υπονόμευση της κυβέρνησης Κάστρο
Το μέσο, ονόματι ZunZuneo είχε στο απόγειό του περισσότερους από 40.000 χρήστες. Σύμφωνα με το Associated Press, στόχος των ΗΠΑ ήταν εν τέλει να προωθήσουν πολιτικής φύσεως μηνύματα, υπονομευτικά για την κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού.

Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όμοιο με το Twitter, που είχε ως στόχο να υποσκάψει τη θέση της κυβέρνησης της Κούβας, δημιούργησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκάλυψε πρώτο το πρακτορείο Associated Press.

Το μέσο, ονόματι ZunZuneo, ήταν υπό τον έλεγχο της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), η οποία δρα υπό την αιγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το πρόγραμμα «έτρεξε» για μία διετία, προσελκύοντας στο απόγειό του περισσότερους από 40.000 χρήστες.

Το ZunZuneo λειτουργούσε πρωτίστως μέσω κινητών τηλεφώνων, και είχε στόχο να υπερκεράσει τους περιορισμούς που ισχύουν στην δεδομένου ότι η χρήση του διαδικτύου είναι ιδιαίτερα περιορισμένη στην Κούβα.


Αρχικά τα περισσότερα μηνύματα αφορούσαν απλά θέματα της καθημερινότητας, όπως τον καιρό, Ωστόσο, σύμφωνα με το AP, στόχος των ΗΠΑ ήταν εν τέλει να προωθήσουν πολιτικής φύσεως μηνύματα, υπονομευτικά για την κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού.

Απαντώντας στις αποκαλύψεις του AP, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι απάντησε πως το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατόπιν δημοσίου διαλόγου στο Κογκρέσο, και δεν ήταν μία μυστική επιχείρηση που είχε την κρυφή σφραγίδα της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ωστόσο, ανώτατα Δημοκρατικά μέλη του Κογκρέσου διέψευσαν πως είχαν οιαδήποτε ενημέρωση για το εν λόγω πρόγραμμα, με έναν εξ’ αυτών να κάνει λόγο για μία «χαζή, χαζή, χαζή» πρωτοβουλία.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ