2014-04-04 22:38:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Εγκαινιάστηκαν τα νέα πολυϊατρεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου - Δείτε φωτο-video
Μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου Πατρέων τίθεται στη διάθεση των οικονομικά ασθενέστερων ή και ανασφάλιστων πολιτών της Πάτρας. Πρόκειται για το νέο Πολυιατρείο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 3 Απριλίου, από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, τον δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά και την πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κα. Αναστασία Παπαντωνοπούλου.

Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς, κατά το χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, τόνισε πως παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες, ο Δήμος έχει κάνει σημαντικά βήματα για την κοινωνική προστασία των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών, είτε με την Τράπεζα Τροφίμων, είτε με το Κοινωνικό Φαρμακείο, είτε με τη Δημοτική Ιματιοθήκη, είτε με άλλες δομές, που συνεχίζουν την προσφορά τους προς τους δημότες ή και δημιουργούνται εξαρχής.

Η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Αναστασία Παπαντωνοπούλου, στον χαιρετισμό της, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πατρέων για την τιμή που της έκανε να της εμπιστευτεί την προεδρία του Οργανισμού, σε μια περίοδο που η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λαμβάνει βαρύνοντα ρόλο στην ανακούφιση των ολοένα αυξανόμενων οικονομικά ασθενέστερων πολιτών της Πάτρας από τις βαριές συνέπειες της κρίσης.


Η κυρία Παπαντωνοπούλου αναφέρθηκε επίσης, στο σημαντικό έργο των τριών Δημοτικών Ιατρείων του Κοινωνικού Οργανισμού και έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία της κοινωνικής δομής, ξεκινώντας από τον αείμνηστο Άμπετ Χασμάν, που τα εμπνεύστηκε και τα ίδρυσε, συνεχίζοντας με τον προκάτοχο της στον Κοινωνικό Οργανισμό κ. Θεοχάρη Μασαρά, τον τέως δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, και το νυν δήμαρχο, Γ. Δημαρά, αλλά και διατελέσαντες διοικητές της Υγειονομικής Περιφέρειας κ.κ. Γκούμα και Κατσικόπουλο, αλλά και στον νυν διοικητή της ΥΠΕ κ. Κατσίβελα και την αναπληρώτριά του κυρία Λένα Αλμπάνη.

Επίσης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους, τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Αϊβαλή, ο οποίος συνέφερε σημαντικά με την εθελοντική του εργασία και τις επιστημονικές του γνώσεις, ως αρχιτέκτονας, στα έργα κατασκευής του Πολυιατρείου, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΔΗΠ που στήριξαν τη δημιουργία και λειτουργία της κοινωνικής δομής.

Στην τελετή του αγιασμού προέστη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, εκπροσωπώντας το Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Ο π. Αρτέμιος τόνισε ότι, με παρόμοιες πρωτοβουλίες, γίνεται πράξη η ευαγγελική προτροπή "Αγαπάτε αλλήλους", αφού παρέχονται αφιλοκερδώς υπηρεσίες στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στους άνετους και ιδιαίτερα λειτουργικούς χώρους του πολυιατρείου ξενάγησαν τους προσκεκλημένους, ο επιστημονικός υπεύθυνος των Δημοτικών Ιατρείων, διευθυντής του ΕΣΥ, γενικός οικογενειακός γιατρός κ. Γιώργος Μαντζουράνης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας κ. Γιώργος Κολοκυθάς, για τους οποίους η κυρία Παπαντωνοπούλου έκανε ειδική αναφορά στην ομιλία της.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν, επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λοτσάρης, Χαράλαμπος Στανίτσας, Χάρης Μασσαράς, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος και Ευγενία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος και Δημήτης Αϊβαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Τάκης Γκίκας , Σπ. Πολίτης, Σταύρος Μαλλιώρης, Γιώργος Καυκάς, Νίκος Τζανάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γερ. Φεσσιάν, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Αντ. Κότσαλης, ο τ. αντιδήμαρχος Δημήτρης Αβράμης, ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Τάσος Γιακουμής και πλήθος κόσμου.

ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Το νέο Πολυιατρείο στεγάζεται στα ΚΑΠΗ Ζαρουχλείκων, στη συμβολή των οδών Αιδηψού και Αγίου Ιωάννου Πράτσικα και θα προσφέρει εντελώς δωρεάν σε άνεργους, ανασφάλιστους και άπορους ανθρώπους, ανεξαρτήτου φυλής ή χρώματος:

Κάλυψη επειγόντων παθολογικών περιστατικών όπως ζάλη, απώλεια αισθήσεων υπερτασική κρίση κλπ

Κάλυψη επειγόντων χειρουργικών ή ορθοπεδικών περιστατικών , αντιμετώπιση θλαστικών τραυμάτων, ράμματα, διαστρέμματα κλπ

Παρακολούθηση και φροντίδα χειρουργικών – ορθοπεδικών περιστατικά, αλλαγές κλπ

Το πλέγμα κοινωνικής προστασίας των ανασφάλιστων ή και άπορων ατόμων συμπληρώνεται με την προγραμματική σύμβαση του υπέγραψε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με την 6η ΥΠΕ, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται, μετά από την ιατρική γνωμάτευση του Ιατρικού προσωπικού των Δημοτικών ιατρείων, η παραπομπή των πολιτών που χρήζουν ιατρικών εξετάσεων και η εμβολιαστική τους κάλυψη σε Νοσοκομεία της περιοχής για την διενέργεια των εξετάσεων, το κόστος των οποίων καλύπτεται από πόρους του ΚΟΔΗΠ.

Δείτε βίντεο από τα εγκαίνια:
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στο Άργος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στο Άργος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ