2014-04-04 23:32:06
Φωτογραφία για Τεστ τροπονίνης για την πιθανότητα εμφράγματος
Ομάδα Σουηδών επιστημόνων ανακάλυψε ότι με ένα απλό τεστ μπορεί να διαπιστωθεί με ακρίβεια αν οι άνθρωποι που προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων με πόνο στο στήθος διατρέχουν πράγματι κίνδυνο εμφράγματος.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 15.000 ατόμων που επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Στους σχεδόν 9.000 που το ηλεκτροκαρδιογράφημά τους ήταν φυσιολογικό ανιχνεύθηκαν επίσης χαμηλά επίπεδα τροπονίνης, μιας ουσίας που αποτελεί ένδειξη για καρδιακές δυσλειτουργίες, οπότε και πήραν εξιτήριο. Τον επόμενο μήνα μόλις 15 από αυτούς τους ανθρώπους υπέστησαν έμφραγμα, ενώ κανείς τους δεν πέθανε.

Το ταχύτερο και υψηλής ευαισθησίας τεστ της τροπονίνης αποδείχτηκε 99% ακριβές στο να υποδείξει ποιοι άνθρωποι χρειάζεται να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις. Το τεστ χρησιμοποιείται ήδη τρία χρόνια σε Ευρώπη, Ασία και Καναδά, όχι όμως και στις ΗΠΑ. «Πιστεύουμε ότι με αυτή τη στρατηγική μπορεί να αποφευχθεί το 20 έως 25% των εισαγωγών λόγω στηθάγχης» δήλωσε η Dr Nadia Bandstein, η οποία ανήκει στο προσωπικό του σουηδικού νοσοκομείου.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας. Περίπου 15 εκατ. άνθρωποι προσέρχονται με το εν λόγω σύμπτωμα στα επείγοντα περιστατικά των αμερικανικών και ευρωπαϊκών νοσοκομείων, για να διαπιστωθεί στη συνέχεια ότι υποφέρουν από ελαφρές παθήσεις. Το τεστ της τροπονίνης, λοιπόν, υπόσχεται τεράστια εξοικονόμηση πόρων.
www.nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ