2014-04-05 09:15:05
Φωτογραφία για Βράβευση εφαρμογών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Οι εφαρμογές για το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό που υλοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης Apps4Thessaloniki βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού, συνδιοργανωτές του οποίου ήταν το Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδας και η Ερευνητική Ομάδα του ΑΠΘ Urenio, ήταν η ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις νέες υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Τις τρεις πρώτες θέσεις, οι οποίες συνοδεύονταν από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, κατέκτησαν οι εφαρμογές Prisma, η οποία διευκολύνει την αναζήτηση στις αποφάσεις της “Διαύγειας” για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Thess-ράμπα, με στόχο τη διευκόλυνση όσων κινούνται στην πόλη με αμαξίδιο και ViThess που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον που διαθέτει Android κινητό να πληροφορηθεί για τις προφορές των καταστημάτων που βρίσκονται γύρω του.


Έπαθλο 2.000 ευρώ δόθηκε στις εφαρμογές Ενεργοί Δημότες, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αναρτήσουν και να ενημερώσουν και άλλους για γεγονότα όπως ένα τροχαίο, μια φυσική καταστροφή, μια καταγγελία και CarMate, με στόχο την προώθηση της χρήσης του ίδιου ΙΧ από πολίτες με κοινό προορισμό.

Με tablet βραβεύθηκαν οι εφαρμογές Time Travel in Thessaloniki, η οποία παρέχει στον χρήση παλαιότερες φωτογραφίες του σημείου ενδιαφέροντος στο οποίο βρίσκεται, Mobility Sense, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης στην πόλη σε ώρα αιχμής, Ether, που παρέχει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα της Θεσσαλονίκης και Points of Interest, που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη και στον επισκέπτη της πόλης να αναζητά τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος σε έναν διαδραστικό χάρτη.

Κατά 70% μέτρησε η ψήφος της κριτικής επιτροπής και κατά 30% η ψήφος του κοινού. Ιδέες κατέθεσαν 220 άτομα, ενώ περίπου 3.000 ψήφισαν.

Το site του διαγωνισμού σημείωσε περισσότερες από 70.000 επισκέψεις, εκ των οποίων το 80% προήλθαν από την Ελλάδα και το 20% από τον υπόλοιπο κόσμο – κυρίως από Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Ν. Αφρική, Κύπρο, Ιρλανδία και Αυστραλία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ