2014-04-05 09:09:03
Φωτογραφία για Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την ώρα της φωτιάς στο σχολείο της Κύμης!
Όλη η πόλη είχε γεμίσει από τους καπνούς. Με τις πυτζάμες πολλοί κάτοικοι πήγαν εκεί για να δουν τι συμβαίνει και να βοηθήσουν. Μάταια όμως. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το σχολείο είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει τους κατοίκους με ένα γιατί, ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους.Φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το 2ο όροφο και επεκτάθηκε καίγοντας το ξύλινο πάτωμα. Ήδη γίνονται έρευνες από την πυροσβεστική για να οδηγηθούν στα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα ενημερώνεται για το περιστατικό και ο υφυπουργός παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Προκειμένου να μη χαθεί ούτε ώρα μαθήματος για τους μαθητές προκρίθηκε ως προσωρινή λύση η μεταστέγαση του 2ου νηπιαγωγείου στο διδακτήριο του 2ου δημοτικού σχολείου Κύμης όπου θα λειτουργεί πρωινή βάρδια, και του 1ου δημοτικού Κύμης στο διδακτήριο του 2ου δημοτικού Κύμης σε απογευματινή βάρδια.

Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη επικοινωνία με τον ΟΣΚ, και τη Δευτέρα θα επισκεφτεί το κτίριο κλιμάκιο του ΟΣΚ με αρμόδιο πολιτικό μηχανικό και μηχανολόγο μηχανικό, προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότητα του κτιρίου και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες.


Στόχος όλων είναι η κατά το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου στο οποίο φοίτησαν γενιές και γενιές Κυμαίων.

Το facebook έχει κατακλυστεί από δεκάδες μηνύματα κατοίκων της πόλης που φοίτησαν εκεί.

" Σε αυτό το κτίριο μπήκα πρώτη φορά 5 ετών όταν άνοιξε και πάλι την πόρτα του για να υποδεχτεί νέους μαθητές, μιας και είχε κλείσει για μια περίοδο τριών ετών ώστε να επισκευαστεί από τον σεισμό του 1981. Σε αυτό το κτίριο έμαθα, γέλασα, έκλαψα, έπαιξα, χτύπησα μα πάνω απ' όλα μεγάλωσα και έκανα φιλίες ζωής...Για όλους εμάς λοιπόν, και όχι μόνο, που ζήσαμε έξι από τα καλύτερα μας χρόνια σε αυτό και κάναμε το πρώτο μας μεγάλο και σημαντικό βήμα στην κοινωνία, αυτό το σχολείο δεν είναι απλά ένα νεώτερο μνημείο, δεν είναι μόνο ένα κτίριο κόσμημα αλλά κομμάτι της ίδιας μας της ζωής!!! Οι εικόνες που είδα σήμερα το πρωί στο διαδίκτυο μου προκάλεσαν βαθειά θλίψη και έφεραν δάκρυα στα μάτια μου...όμως όσα διάβασα στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων με στεναχώρησαν ακόμα περισσότερο και με θύμωσαν. Ας δώσουμε στο γεγονός τη σημασία που του αναλογεί και ας το αντιμετωπίσουμε, ως κοινωνία, με την δέουσα αξιοπρέπεια που οφείλουμε να έχουμε, σαν τόπος που σέβεται, εκτιμάει και αναγνωρίζει την ιστορία του. Ξέρω οτι η εικόνα που θα αντικρίσω επιστρέφοντας στην Κύμη θα είναι απλά αποκρουστική, όμως θέλω να πιστεύω οτι πολύ σύντομα, με την αγάπη και την προσπάθεια όλων μας, η εικόνα αυτή θα αλλάξει και πάλι...Από μια τέτοια ατυχή και θλιβερή συγκυρία θα κληθούμε όλοι μας να αποδείξουμε οτι τα σχολεία του τόπου μας, ανεξάρτητα από την ιστορική και αρχιτεκτονική τους αξία, εκπαίδευσαν, εκπαιδεύουν και θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν πολίτες με την κυριολεκτική σημασία της λέξης."

Για το θλιβερό περιστατικό, αναφέρθηκε και ο Αλέξανδρος Θεοδώρου. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα facebook, έγραψε: "Ένα τραγικό συμβάν σημάδεψε σήμερα την Κύμη.Ένα σχολείο έγινε παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγες ώρες, βυθίζοντας στο πένθος όλους εκείνους που έκαναν εκει τα πρώτα μαθητικά τους βήματα.Ανάλογα είναι και τα συναισθήματα των καθηγητων, των γονιών των κατοίκων τόσο της Κύμης αλλά και όλου του δήμου, αφού το 1ο δημοτικό σχολείο, είχε ανακηρυχτεί σε μνημείο και αποτελούσε ένα κόσμημα για την πολιτιστικη μας κληρονομιά. Απο το πρωι μιλώντας τόσο με τους αρμόδιους αλλά και πολίτες της Κύμης άκουσα διάφορα για το τί μπορεί να προκάλεσε το τραγικό περιστατικό. Το γεγονός είναι καταδικαστέο. Τώρα καλούμαστε ολοι μαζι να συμβάλλουμε στην διαλεύκανση αυτης της υπόθεσης και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για την αποτρόπαια πράξη τους."

http://evianews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ