2014-04-05 18:24:05
Φωτογραφία για Εγκαινιάστηκε ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στα Αρμένικα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών
Μια πυκνοδομημένη περιοχή όπως τα Αρμένικα στη Δημοτική Ενότητα Συκεών απέκτησε από χθες μια μικρή όαση ανάσας και διευκόλυνσης των κατοίκων στην καθημερινότητά τους.

Ο νέος υπαίθριος χώρος στάθμευσης στη συμβολή των οδών Πόντου και Τριπόλεως, μετά και την τυπική παράδοσή του με την τελετή εγκαινίων, μπορεί πλέον να καλύπτει τις ανάγκες της γειτονιάς για άμεση εύρεση θέσης στάθμευσης για τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα. Πρόκειται για έναν «πράσινο» χώρο στάθμευσης που ξεχωρίζει για την οικολογική του αντίληψη στο σχεδιασμό και την κατασκευή του, καθώς απουσιάζει παντελώς η πίσσα και το τσιμέντο, αφού η διαμόρφωσή του έγινε με κυβόλιθους και περιμετρικά έχουν φυτευτεί πλατύφυλλα δέντρα και γκαζόν.

Ταυτόχρονα, ο παρακείμενος, μικρός χώρος πρασίνου με ειδικό ξύλινο δάπεδο, παγκάκια και κιόσκι που δημιουργήθηκε, και ενισχύεται τις επόμενες ημέρες με ασφαλή όργανα για να παίζουν τα παιδιά, μετατρέπεται σ’ ένα μικρό στέκι της γειτονιάς για κοντινή βόλτα και ανάπαυλα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 280.000€ και η δαπάνη καλύφθηκε από το δημοτικό ταμείο.


«Αγωνιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια για την ανάπλαση της συνοικίας των Αρμένικων, αναζητώντας και εξασφαλίζοντας τους κατάλληλους χώρους για τη δημιουργία μεγάλων έργων, όπως σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και μικρότερων, όπως είναι αυτό το πάρκινγκ. Ειδικά για το συγκεκριμένο, και ξεκινώντας από τον πρώην δήμο Συκεών ακόμα, καταφέραμε μετά από χρονοβόρες διαδικασίες να εξαγοράσουμε από τους ιδιοκτήτες τους το 100% των οικοπέδων καταβάλλοντας όλο το απαιτούμενο ποσό από το δημοτικό μας ταμείο, με τα πρώτα, μάλιστα, χρήματα να είναι τότε σε δραχμές», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων.

«Έργα ζωής και πνοής...»

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης που μόλις διαμορφώθηκε, αν και αποτελεί σημαντικό έργο, είναι προσωρινό, αφού τελικός σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να κατασκευάσει τετραώροφο υπόγειο πάρκινγκ, μετατρέποντας το επάνω μέρος του σ’ ένα καταπράσινο πάρκο αναψυχής και μια πλήρη παιδική χαρά. Δυστυχώς, όμως, η υπάρχουσα κρίση που επηρέασε δραματικά και τις τεχνικές εταιρίες, είχε ως αποτέλεσμα το έργο να δημοπρατηθεί πέντε φορές μέχρι σήμερα χωρίς, όμως, να υπάρξει ανταπόκριση από κατασκευαστές.

«Μέχρις ότου πετύχουμε το μεγάλο μας στοίχημα, πήραμε την απόφαση να αξιοποιήσουμε το δημοτικό αυτό χώρο και να φτιάξουμε ένα μικρότερο, μεν, αλλά εξίσου χρήσιμο και αναγκαίο έργο», διευκρίνισε ο Σίμος Δανιηλίδης. «Θέλουμε τα έργα που κατασκευάζουμε να είναι έργα ζωής και πνοής που δείχνουν το ενδιαφέρον μας ώστε η ζωή όλων να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Εμείς μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπηρετούμε το δήμο μας και είμαστε στο ίδιο πλευρό με τους συμπολίτες μας, για να πετυχαίνουμε περισσότερα και καλύτερα», επισήμανε.

Τα εγκαίνια τέλεσαν οι πατέρες Κωνσταντίνος και Χρήστος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών, μεταφέροντας και την ευλογία του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ευχόμενοι κι άλλα, περισσότερα έργα και καλύτερα για τους συμπολίτες μας, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο με την ενότητα και τη συνεργασία αρχών, εξουσιών και λαού μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα μας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ