2014-04-05 21:20:08
Φωτογραφία για «ΑΣΤΡΑΨΕ» Ο ΡΟΣΜΠΕΡΓΚ!
Την πρώτη του πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν και πέμπτη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη φωταγωγημένη πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.

Η Mercedes κάνει επίδειξη δύναμης στο Μπαχρέιν και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Sakhir, η οποία άναψε τους προβολείς της για να υποδεχτεί τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος της Formula 1, όπως αναφέρει σε δημοίευμά του το "sport-fm.gr".

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, κάνοντας το ένα-δύο για την Mercedes, η οποία διατήρησε το απόλυτο στο Μπαχρέιν.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος ωστόσο έχει ποινή δέκα θέσεων από το γκραν πρι της Μαλαισίας.

Συνεπώς, τη θέση του θα πάρει ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος ωστόσο πλασαρίστηκε τέταρτος με την ιδιαίτερα ανταγωνιστική Williams.

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Πέρες, έχοντας πίσω του τον Ραϊκόνεν. Τον δέκατο χρόνο έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος με την ποινή του Ρικιάρντο θα εκκινήσει ένατος.


Πρώτη περίοδος (Q1): Απογοήτευση για Μαλδονάδο Υπό το φως των προβολέων ξεκίνησε η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Οι περισσότεροι πιλότοι χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα για να κάνουν τον ταχύτερο χρόνο που τους έδωσε την πρόκριση στον ημιτελικό των δοκιμών, εκτός των Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ και Ρικιάρνο που «φορούσαν» τη μέση.

Επιβεβαιώνοντας τον καλό του ρυθμό ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο.

Η Lotus είδε μόνο τον έναν από τους δύο πιλότους να προκρίνεται στη δεύτερη περίοδο, με τον Παστόρ Μαλδονάδο να μην καταφέρνει να πλασαριστεί εντός 16αδας. Εκτός ημιτελικού έμεινε και ο Άντριαν Σούτιλ με την Sauber.

«Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, ακόμη δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε. Αύριο θα είναι μια διαφορετική ημέρα», τόνισε ο Μαλδονάδο μετά τον αποκλεισμό του.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που αποκλείστηκαν στο Q1: Κομπαγιάσι-Έρικσον (Caterham), Μπιανκί –Τσίλτον (Marussia)

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός τελικού ο Φέτελ…

Με τη μαλακή γόμα ξεκίνησαν οι περισσότεροι πιλότοι στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βγήκε στην πίστα Sakhir πέντε λεπτά πριν τη λήξη της ημιτελικής φάσης της διαδικασίας.

Ο γρήγορος γύρος του δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στον τελικό των κατατακτήριων. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει εκτός δεκάδας, μετά το γκραν πρι της Αυστραλίας (12ος).

«Ήταν δύσκολος ο τελευταίος μου γύρος, δεν είμαι καθόλου χαρούμενος. Ελπίζω αύριο να έχω περισσότερη δύναμη και καλύτερη απόδοση», δήλωσε ο Φέτελ.

Την ίδια… στρατηγική ακολούθησε και ο Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος έκανε τον 16ο χρόνο και αποκλείστηκε. Αρνητική έκπληξη έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 12η θέση. Ο Γερμανός έκανε λάθος στο γρήγορο γύρου του με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Οι υπόλοιποι που έμειναν εκτός τελικού: Κβίατ-Βερνιέ (Toro Rosso), Γκουτιέρες (Sauber).

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης μετά την ποινή (10θέσεων) στον Ρικιάρντο:

1.Ρόσμπεργκ,Mercedes

2.Χάμιλτον,Mercedes

3.Μπότας, Williams

4.Πέρες, Force India

5.Ραϊκόνεν, Ferrari

6.Μπάτον, McLaren

7.Μάσα, Williams

8.Μάγκνουσεν, McLaren

9.Αλόνσο, Ferrari

10. Φέτελ, Red Bull

11. Χούλκενμπεργκ, Force India

12. Κβίατ,Toro Rosso

13. Ρικιάρντο, Red Bull *

14.Βέρνιέ, Toro Rosso

15. Γκουτιέρες, Sauber

16. Γκροσάν, Lotus

17. Μαλδονάδο, Lotus

18. Σούτιλ, Sauber

19. Κομπαγιάσι, Caterham

20. Μπιανκί, Marussia

21. Έρικσον, Caterham

22. Τσίλτον, Marussia
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ