2014-04-05 22:19:09
Φωτογραφία για Μαρία Κανελλοπούλου: Εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του Μ. Βορίδη.
Σχετικά με την ομιλία του κ. Βορίδη σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, μεταξύ άλλων προχώρησε και σε εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, προσπάθησε να εξισώσει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, και με περισσή υπερηφάνεια δήλωσε ότι οι πολιτικοί του προπάτορες έδωσαν μετά την απελευθέρωση την μάχη κατά του κομμουνισμού. Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει την μάχη αυτή ως «μάχη υπέρ του έθνους και της ελευθερίας».

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε ατυχείς. Οι απόψεις του κ. Βορίδη είναι γνωστές, το ίδιο και το πολιτικό του παρελθόν. Δεν πρόκειται όμως για μία απλή, ιδεολογικού τύπου παραδοχή. Ο κ. Βορίδης συνειδητά συσπειρώνει το κομματικό του ακροατήριο σε υπερσυντηρητικές και αντικομμουνιστικές θέσεις. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι, μπορεί ο κ. Μπαλτάκος να τέθηκε εκτός Κυβέρνησης, τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά όμως που προσδίδουν στο πάλαι ποτέ κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή οι επιτελείς του Μαξίμου, δεν πρόκειται να αλλοιωθούν.


Δεν θα πέσουμε στην εμφυλιοπολεμική παγίδα πού προσπαθεί να στήσει, θυμίζοντάς του το αμαρτωλό παρελθόν μερικών εκ των πολιτικών του προπατόρων. Θα υπενθυμίσουμε απλώς τους αγώνες που έδωσαν, και το αίμα που έχυσαν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί ενάντια στο φασισμό. Θα υπενθυμίσουμε στον κ. Βορίδη ότι όλη η διαδρομή της Ελληνικής Αριστεράς συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τους αντιδικτατορικούς αγώνες της Αριστεράς, μόνο που δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούμε να ανοίξουμε μία τέτοια συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο της Νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Ανησυχούμε ωστόσο που βλέπουμε μία Κυβέρνηση σε πανικό, μία Κυβέρνηση που ακόμη και τώρα στελέχη της διαιρούν αντί να ενώνουν, εκφέροντας πολιτικό λόγο περασμένων δεκαετιών. Η Κυβέρνηση που στηρίζει ο κ. Βορίδης, με άνεση παρουσιάζει την συμμόρφωση στους δανειστές μας ως δήθεν ευρωπαϊσμό, χρειάζεται όμως να διανύσει αρκετά βήματα ακόμη για να αντιληφθεί την ουσία του διαχρονικού ευρωπαϊκού ιδεώδους: τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ