2014-04-06 08:28:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Ένα εκατ. επισκέπτες πέρασαν το 2013 από την Ηλεία και δεν το εκμεταλλευτήκαμε
Η Ηλεία εάν αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το τουριστικό προιόν της(πολιτιστικά αρχαιολογικά μνημεία- παραλίες - αξιοθέατα και αγροτικά προιόντα) θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού. Στην χθεσινή σημαντική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας ο σύμβουλος τουρισμού του Επιμελητηρίου Γιάννης Μιχαηλίδης παρουσίασε με αναλυτικά στοιχεία την τουριστική εικόνα του νομού με αριθμούς και στοιχεία ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη κινητοποίησης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Ηλείας στηρίχθηκε στην αξιολόγηση του ερωτηματολογίου που ετοίμασε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου ο κ Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες του κλάδου τόνισε ότι « πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο για ένα πρακτικό σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ηλείας
. Ένα σχέδιο δράσης που ακτινογραφεί την υπάρχουσα κατάσταση και θέτει τις προτεραιότητες για το τουριστικό μέλλον της Ηλείας. Αναδεικνύει τη σημασία του τουριστικού μας προϊόντος που όχι μόνο είναι μονόδρομος για την τοπική οικονομία της Ηλείας, αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένο με πολλούς άλλους επιμέρους τομείς όπως παράδειγμα τα τοπικά προϊόντα».

Αναφορά σε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του συμβούλου τουρισμού του Επιμελητηρίου Γιάννη Μιχαηλίδη για την έλλειψη προβολής και αναγνώρισης της Ηλείας από τα ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία και μεγάλα τουριστικά κέντρα.

Στην παρουσίαση που έκανε για την επισκεψιμότητα από τα λιμάνια Κατακόλου( κρουαζιέρες) και Κυλλήνης καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους εκτίμησε με πραγματικά στοιχεία ότι το 2013 πέρασαν από το νομό 1 εκατ. επισκέπτες:

«Είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός επισκεπτών που πέρασε από την Ηλεία. Δεν γνωρίζουν το τουριστικό προιόν του νομού, δεν το εκμεταλλευτήκαμε για οφέλη που θα έπρεπε να είχαμε». Ο κ Μιχαηλίδης σχολίασε ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο ότι η Ηλεία απουσιάζει παντελώς από το αεροπορικό χάρτη ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα είδη τουρισμού (Ιαματικός, θρησκευτικός, αθλητικός, συνεδριακός, εκπαιδευτικός κλπ) που ο νομός έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα πρέπει να τα αξιοποιήσει. Ειδική αναφορά εξάλλου έκανε στον «κοιμώμενο γίγαντα» όπως χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά προιόντα, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη έκθεση «Κερνάμε Ελλάδα».

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ