2014-04-06 16:49:16
Φωτογραφία για Δείτε σε ποιούς δήμους έρχονται Λευκές Νύχτες
Η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη πορεία της λεγόμενης "Λευκής Νύχτας" τον περασμένο Δεκέμβριο στο Σύνταγμα όπου τα εμπορικά μαγαζιά έμειναν ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ, φάινεται πώς "΄ἀνοιξε την όρεξη¨ και σε άλλους Δήμους της Αθήνας.

Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγάλεω οργάνωσε ¨Λευκή νύχτα¨ το Σάββατο 5 Απρίλη 2014 μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ ο Δήμος Ιλίου ¨Λευκή νύχτα¨ το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Μάλιστα οι παραπάνω Λευκές Νύχτες αναμένεται να συνδυαστούν με σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στους κατά τόπους δήμους.

Να σημειωθεί ότι η κυριακάτική λειτουργική των καταστημάτων όσο και οι Λευκές Νύχτες "΄ανοιξαν" την όρεση των εμπόρων, καθώς έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα τα αιτήματα προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την τη θεσμοθέτηση δύο «λευκών νυχτών» τον χρόνο για το εμπόριο, η μια την Ημέρα του Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και η άλλη την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (22 Σεπτεμβρίου).


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το τζίρο των επιχειρήσεων, η λειτουργία τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου είχε θετικά αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διπλασιάσθηκε η επισκεψιμότητα, ενώ είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι καλύτερα πήγαν όσα εμπορικά δούλεψαν την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Επίσης, εξαιρετική ανταπόκριση είχε στον κόσμο και η «λευκή νύχτα» της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο και περισσότερες από τις επτά για καταστήματα έως 250 τμ για τα οποία έχει υπάρξει σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Η επόμενη Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά είναι στις 13 Απριλίου.

Πηγή: fpress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ