2014-04-06 23:24:04
Φωτογραφία για Αχ αυτός ο Μαρξ
Του Θωμά Φουντέα

Αχ αυτός ο Μαρξ. Πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου  ο υπογράφων αρκετά χρόνια πριν και  αναμένει στον αμφιθέατρο για να παρακολουθήσει την διάλεξη ενός καθηγητή Το θέμα της διάλεξης ήταν πάνω στην μισθωτή εργασία. Μπαίνει ο καθηγητής στην τάξη και αφού μας ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι Μαρξιστής,  χαριτολογώντας  δηλώνει ότι όποιος δίνει διάλεξη για τον Μαρξ  πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με αυτά που θα πει  διότι το φάντασμα του Μαρξ είναι σαν να κυκλοφορεί ανάμεσα μας και συνέχισε λέγοντας ότι μερικές φορές έχει την αίσθηση ότι τον παρακολουθεί.

Ξεκινάει η διάλεξη και στην πρώτη πρόταση του καθηγητή συμβαίνει το αναπάντεχο, πέφτει το κάσωμα της πόρτας της αίθουσας όποτε ο καθηγητής γυρίζει με ύφος χιλίων καρδιναλίων προς το μέρος μας και λέει τα βλέπετε που σας τα λεγα¨.

Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου ο οποίος δήλωσε με στόφο και χωρίς να τον ρωτήσει κανείς ότι γεννήθηκε αντικομουνιστής και έτσι θα πεθάνει θυμήθηκα το παραπάνω αστείο περιστατικό . Φαίνεται ότι το φάντασμα του Μαρξ τριγυρνάει ανάμεσα μας και εκδικείται.

Το ζήτημα με τον  Μπαλτάκο όμως  είναι το εξής : δεν θα πεθάνει μόνο αντικομουνιστής αλλά  ξεφτιλισμένος και «ξερασμένος» από την εποχή του και προπάντων από  την ίδια του την ιδεολογία.

Α ρε καψερέ  Μπαλτάκο όπως λένε στο χωριό μου στην Μάνη,  δεν ήξερες δεν ρώταγες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ