2014-04-07 13:48:06
Φωτογραφία για Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά για το ελληνικό καρτ
Με έναν πολύ όμορφο αγώνα, τον 1ο για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καρτ ξεκίνησε η αγωνιστική σαιζόν στο Καρτόδρομο των Αφιδνών.

Μπορεί οι συμμετοχές να μην ήταν, αριθμητικά, αυτές που αρκετοί θα περίμεναν, εν τούτοις το θέαμα και οι προσπάθειες όλων των πιλότων αποζημίωσαν όσους βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στα Κιούρκα.

Στις τρεις κατηγορίες του αγώνα, ΜΙΝΙ60, Junior και Senior, είδαμε αμφίρροπες μάχες, αρκετό πάθος και εντυπωσιακά προσπεράσματα, από οδηγούς που κατά την πλειοψηφία τους ήταν νεαρής ηλικίας, αποδεικνύοντας έτσι ότι το ελληνικό καρτ και ταλέντο έχει και μέλλον.

Ο αγώνας περιελάμβανε τα ελεύθερα δοκιμαστικά, τις κατατακτήριες δοκιμές και δύο βαθμολογούμενα αγωνιστικά σκέλη (ημιτελικό-τελικό). Πριν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά έγινε ένα πολύ σύντομο και διαφωτιστικό briefing από τον Ιταλό αλυτάρχη του αγώνα κ. Alessandro Ferrari από την CIK-FIA, που μαζί με τον συμπατριώτη του τεχνικό έφορο Giuseppe Nunziante αναβάθμισαν την αξιοπιστία της διοργάνωσης, όπως είχε υποσχεθεί η ΟΜΑΕ.


Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, κάθε κατηγορία προσέφερε αρκετές συγκινήσεις. Στην κατηγορία των πιο μεγάλων (ηλικιακά) πιλότων, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς (Tecno/IAME), ο οποίος ήταν και ο poleman της κατηγορίας. Στον ημιτελικό ο Σαγανάς είχε έξοδο και εγκατέλειψε στον 15ο γύρο, εκκινώντας έτσι από την τελευταία θέση στον τελικό. Εκεί όμως εκμεταλεύτηκε την σύγχυση των προπορευόμενων, έστριψε πρώτος μετά την πρώτη στροφή και άνοιξε αμέσως διαφορά, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος χωρίς να απειληθεί σχεδόν καθόλου.

Πίσω του βέβαια, οι μάχες ήταν σώμα με σώμα αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Ο νικητής του ημιτελικού, Θεοφάνης Μίχας (TonyKart/IAME) αντιμετώπισε πρόβλημα με το μοτέρ του και εγκατέλειψε, ενώ ήταν δεύτερος, αρκούμενος στους βαθμούς του ημιτελικού εν όψη της μάχης για το πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι πιλότοι συνέχισαν, να μάχονται με μεγάλη ένταση, με τους Κώστα Μαϊτό (Kosmic/Rotax), Στέλιο Σαγανά (FA Kart/IAME), Παύλο Ξυνό (Tecno/IAME) και Γαλανόπουλο Στράτο (Parolin/IAME) να μάχονται μέχρι το τέλος.

Τελικά η δεύτερη θέση κατέληξε στον Μαϊτό, ο οποίος έκανε την προσπέραση της ημέρας στον Στέλιο Σαγανά, που λίγες στροφές πριν το τέλος υποχώρησε κι άλλο στην 4η θέση, αφού τον πέρασε και ο Ξυνός. Πέμπτος τερμάτισε ο Γαλανόπουλος και έκτος ο Νικόλας Νταβάκος (Tecno/IAME), ενώ ο Παπαχρηστόπουλος Χρήστος (Praga/IAME) δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Ταχύτερος πιλότος του τελικού ο νικητής Χρήστος Σαγανάς που έσπασε το "φράγμα" των 43 δευτερολέπτων με 42,990!

Στην κατηγορία των ΜΙΝΙ, οι 9 συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό από τις κατατακτήριες, τις οποίες κέρδισε ο Σωτήρης Αθανασόπουλος (FA Kart/Lenzo) με 46,687, έως τον τελικό. Εκεί ο Γιώργος Πέτρου (Kosmic/IAME) κατάφερε σε ένα σημείο να πάρει την πρωτοπορία από τον Αθανασόπουλο μετά από μια όμορφη μεταξύ τους μονομαχία και να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Tecno/IAME) ενώ και οι υπόλοιποι 6 οδηγοί έδωσαν αρκετές μάχες για τις πιο πίσω θέσεις.

Στις θέσεις 4 έως 6 βρέθηκαν αντίστοιχα οι teammates Δεβεντζόγλου Ανδρέας, Λάντζης Γιάννης και Δημητρίου Τιμόθεος (PCR/Lenzo), ενώ 7ος ήταν ο Μαρκογιάννης Τζώρτζης (First/IAME). Οι Ξηνταβελόνης Θάνος (Birel/Lenzo) και Παναγιωτούνης Λάζαρος (Praga/Lenzo) δέχτηκαν ποινή 3 δευτερολέπτων.

Για το τέλος αφήσαμε την κατηγορία Junior, που ναι μεν είχε μόνο 3 συμμετοχές, όμως, μας χάρισε έναν εξαιρετικό τελικό, με τους τρεις αγωνιζόμενους να πηγαίνουν ρόδα-ρόδα σε όλο τον τελικό. Εκεί νικητής αναδείχθηκε ο Ζήσης Κουρής (FA Kart/IAME), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια άτυχη στιγμή και έξοδο από την πίστα που είχαν ο Τσιμπρής Δημήτρης (TonyKart/IAME) με τον Προφίλη Θανάση (Tecno/IAME). Ο Προφίλης λίγες στιγμές νωρίτερα είχε πάρει το προβάδισμα από τον Τσιμπρή, με τους τρεις νεαρούς να εναλλάσσονται συνεχώς στην πρωτοπορία. Ο Τσιμπρής από την πλευρά του, τερμάτισε 2ος, είχε κερδίσει νωρίτερα τόσο τις κατατακτήριες όσο και τον ημιτελικό.

Το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για τις 4 Μαΐου, όπου ελπίζουμε να δούμε περισσότερες συμμετοχές και έναν οργανωτικά αντίστοιχο αγώνα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ