2014-04-07 13:49:58
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Ενδείξεις για Πάσχα με 30 βαθμούς Κελσίου!
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευμένες τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται για σήμερα αρχικά στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο και από τις μεσημεριανές ώρες και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα, πολλές περιοχές της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωπες με λασποβροχές, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα κεντρικά, στα βόρεια, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακά τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα ασθενήσουν κυρίως στο Ιόνιο και τις βόρειες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη.

Καταιγίδες πάλι απο Πέμπτη

Νέα κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια στα ορεινά και αρκετές καταιγίδες θα χτυπήσει από την Πέμπτη μεγάλο τμήμα της Ελλάδας και κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Χιόνια θα πέσουν ως και σε ορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, ενώ αξιόλογες βροχές θα πέσουν και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ίσως σε ορισμένα τμήματα της βόρειας χώρας, να πέσει και χαλάζι, ενώ οι καταιγίδες θα συνοδεύονται και από αστραπόβροντα.

Το κύμα της κακοκαιρίας, θα συνοδεύεται και από ενισχυμένους βόρειους, βορειοδυτικούς ανέμους και θα επηρεάσει την χώρα μας κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πάσχα με 30 βαθμούς κελσίου!

Σύμφωνα με το greek-weather.org οι τελευταίες "καιρικές" ενδείξεις που διαθέτουμε αλλά και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα θα είναι θερμό, ίσως και με θερμοκρασίες ίσες ή και μεγαλύτερες των 29-30 βαθμών Κελσίου.

Πάντως, δίνουν άστατο καιρό με σποραδικές καταιγίδες την Μεγάλη Εβδομάδα κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου, δίνουν πολύ καλό καιρό, με ζέστη και θερμοκρασίες που σε περιοχές όπως για παράδειγμα η Λάρισα, η Αθήνα, η Καλαμάτα, η πόλη των Σερρών, της Δράμας και γενικότερα περιοχές που είναι ευπαθείς στις θερμές αέριες μάζες, θα αγγίζουν ή μπορεί και να ξεπερνούν τους 29-30 βαθμούς Κελσίου !!

Είναι υψηλές για την εποχή αυτές οι θερμοκρασίες, ωστόσο στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί ξανά τέτοιου είδους θερμοκρασίες τις ημέρες του Πάσχα.

Πάντως αν βγουν αληθινά τα μακροπρόθεσμα μας προγνωστικά καιρικά στοιχεία που παρακολουθούμε συνεχώς, το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο θερμό των τελευταίων ετών, με αρκετούς καύσωνες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ο Μάιος φαίνεται να έχει κάποιες καταιγίδες αλλά και αρκετή ζέστη ως και καλοκαιρινό καιρό.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ