2014-04-07 15:14:08
Φωτογραφία για Στο 5ο Agro Quality Festival ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός
Τη γιορτή των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, το 5ο Agro Quality Festival, που διεξάγεται στο... Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Σγουρός περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, που φιλοξενούν γεύσεις και αρώματα από κάθε γωνία της Ελλάδας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και εκθέτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας η πρωτογενής παραγωγή. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο κ. Σγουρός τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής στήριζε και στηρίζει ενεργά την ανεκτίμητη πρωτογενή παραγωγή της Αττικής γης, που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερο δυναμισμό πάνω στο τρίπτυχο ταυτότητα-ποιότητα-αειφορία. 

Στόχος η δημιουργία μιας νέας δυναμικής προοπτικής στην εμπορική ισχύ των παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων και η ενίσχυση του εισοδήματος του έλληνα αγρότη» και πρόσθεσε «Οι Περιφέρειες έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να περιέλθει στην αρμοδιότητά μας ο περιφερειακός αγροτικός σχεδιασμός μέχρι σήμερα όμως συναντάμε άρνηση»
. Το Φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 6/4 διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. 

 Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με δικό της Περίπτερο, υπό την επιμέλεια της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.
airetos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ