2014-04-07 20:49:03
Φωτογραφία για Καταπολέμηση της διαφθοράς και προστασία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος…
Το «Πολυνομοσχέδιο» ψηφίστηκε και είναι Νόμος. Πιθανά, ήρθε η ώρα όπου οι «δανειστές», θα εκδιώξουν μόνοι τους «εσωτερικούς προδότες», γιατί η κατοχή συντελέστηκε, αφού έρχεται και η κ. Μέρκελ,  και δεν τους χρειάζονται άλλο, για να περάσουν στην δεύτερη φάση της πλήρους κατοχής, της εξόντωσης  των υπόλοιπων που αντιστέκονται και της εξαθλίωσης των υπερδανεισμένων, των Δημοσίων υπαλλήλων και στην πλήρη εκπόρνευση μεγάλου μέρους του πληθυσμού για να υποστούν και ψυχολογική υποδούλωση πλην της στέρησης της οικονομικής, πολιτικής, εθνικής και κοινωνικής ελευθερίας. !

Διατάξεις Παραγράφου ΙΕ:  Καταπολέμηση της Διαφθοράς και Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος….

«Προστασία Μάρτυρα» ή  «Μάρτυρες- θύματα» της γενικευμένης Διαφθοράς;!

Στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 31-3-2014, υπάρχει και μια διάταξη για την πάταξη της Διαφθοράς και Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος….


Με την διάταξη αυτοί οι « Δανειστές»,  είτε αποφάσισαν να βάλουν όλα τα σκάνδαλα στο αρχείο για πάντα κάτι που ήδη συμβαίνει, είτε αποφάσισαν να «καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου», με το να στείλουν στην φυλακή όλους αυτούς που έκλεβαν τόσα χρόνια ακόμα και αυτούς που τους κάλυπταν μέσα στην Δικαιοσύνη… κάτι που ήδη είχαμε προ-γράψει….

Οι Δανειστές εφαρμόζοντος το «δόγμα Χίτλερ» δηλ. αφού πρόδωσες την Πατρίδα σου θα προδώσεις και, εμάς άρα σου αξίζει ο θάνατος, μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, της κάθαρσης της ντόπιας «σαβούρας» και της εγκατάστασης μιας νέας διεθνούς τάξης πραγμάτων κατά το δόγμα Μέτερνιχ.

 «Ρύθμιση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος».

Το πράσινο φως για τη διεξαγωγή μυστικών ερευνών από αστυνομικούς ή ιδιώτες για διάστημα ενός χρόνου, προκειμένου να αποκαλύψουν κυκλώματα διαφθοράς, ανάβει διάταξη του πολυνομοσχεδίου. Πρώτη φορά θεσμοθετούνται αυξημένα μέτρα προστασίας για τους «μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος», οι οποίοι χωρίς να έχουν καμιά ανάμειξη σε λαδώματα και μίζες και χωρίς να αποβλέπουν σε ίδιον όφελος, συμβάλλουν ουσιωδώς με τις πληροφορίες που παρέχουν στις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση εγκλημάτων διαφθοράς.

Το σχέδιο των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων προβλέπει ακόμη βαριές ποινές κάθειρξης και υψηλά πρόστιμα για όποιον πολιτειακό και πολιτικό αξιωματούχο δωροδοκείται. Με κάθειρξη και χρηματική ποινή από 15.000 έως 150.000 ευρώ τιμωρείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, αιρετοί άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, περιφερειάρχες κ.ά.) και δημόσιοι υπάλληλοι που ζητούν ή λαμβάνουν αθέμιτο ωφέλημα ως αντάλλαγμα για ενέργεια ή παράλειψη που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το νέο αυστηρό νομοθετικό καθεστώς περιλαμβάνει και τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς (Μακάρι να το δούμε αυτό στην πράξη)!.

Σύμφωνα με το  νόμο για την «καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος», που φιλοδοξεί να βάλει φραγμό στα εκτεταμένα κρούσματα διασπάθισης δημόσιου χρήματος:

Η δωροδοκία δημόσιου υπαλλήλου τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, ανεξαρτήτως του ύψους του χρηματικού ποσού που έλαβε ο δωρολήπτης. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται κάθειρξη μέχρι 10 ετών, εάν το «λάδωμα» αφορά ενέργεια ή παράλειψη του υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του.

 Με φυλάκιση μέχρι 3 ετών τιμωρούνται και οι προϊστάμενοι υπηρεσιών ή επιθεωρητές ή επικεφαλής σε υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων που από αμέλεια δεν απέτρεψαν την αξιόποινη πράξη.

 Ο μεσάζοντας, ο οποίος εμπορεύεται, έναντι ανταλλάγματος, την επιρροή του σε κέντρα εξουσίας, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 50.000 ευρώ.

 Ειδική ρύθμιση υπάρχει και για τη δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα κατά την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.

Σημειώνεται ότι  η παραγγελία για τη «συγκαλυμμένη έρευνα» δίνεται αφού προηγουμένως ενημερωθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που συντονίζει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς, και όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τελείται ήδη ή πρόκειται να επαναληφθεί η εγκληματική δραστηριότητα, η αποκάλυψη της οποίας είναι με άλλο τρόπο αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερής. Όσα αποδεικτικά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στην αναλυτική έκθεση που θα συντάσσουν οι μυστικοί αστυνομικοί, δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την καταδίκη του κατηγορουμένου.

Μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος -χαρακτηρίζονται έτσι μόνον εάν συναινέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου- καλύπτονται από ανωνυμία, προστατεύονται από ποινικές διώξεις σε βάρος τους για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση ή παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ δεν παραλείπονται σε διαδικασία προαγωγής και δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία.

Θεσπίζονται επίσης και μέτρα επιείκειας που προβλέπουν ακόμη και την ατιμωρησία για όσους συμβάλουν στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να ανασταλεί η ποινική δίωξη ή να αρθεί η προφυλάκιση για εμπλεκομένους σε πράξεις διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εισφέρουν αποδεικτικά στοιχεία για πρώην ή νυν υπουργούς. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που αποκάλυψαν οδηγήσουν στην καταδίκη του πολιτικού προσώπου, τότε το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους.

Αν ο υπαίτιος με δική του θέληση -και πριν εξεταστεί- αποκαλύψει στις εισαγγελικές αρχές την έκνομη πράξη, τότε μένει ατιμώρητος. Αν ο υπαίτιος ή ο συμμέτοχος συμβάλει ουσιωδώς στην πάταξη εγκλημάτων διαφθοράς, τιμωρείται με μειωμένη ποινή. Σε αυτή την περίπτωση με δικαστικό βούλευμα μπορεί να διαταχθεί η αναστολή της ποινικής του δίωξης για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των στοιχείων που προσκόμισε. Το ίδιο ισχύει και για εμπλεκόμενους υπαλλήλους που καταγγέλλουν ιεραρχικώς ανωτέρους τους, αρκεί βεβαίως να έχουν οι ίδιοι μεταβιβάσει στο Δημόσιο όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτήσει παράνομα.

Με το νόμο, μεταξύ άλλων, αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς και επέρχονται τροποποιήσεις σε πολλές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν τη δωροληψία πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων.

Ακόμη, προβλέπεται η προστασία σε όσους μάρτυρες συμβάλλουν στην αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων και οι μάρτυρες αυτοί χαρακτηρίζονται ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ποινές άνω των πέντε ετών (κάθειρξη) και χρηματικές ποινές από 5.000 έως 150.000 ευρώ. Ανάλογα τις «πληροφορίες» δίνεται και η «Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος», σταματάνε και οι ποινικές διώξεις και οι Πειθαρχικές Διώξεις Το θέμα είναι κατά πόσο αυτά θα εφαρμοστούν στην πράξη… και αν εμφανιστούν «Μάρτυρες» που πιθανά θα καταγγείλουν Εισαγγελείς, Δικαστές, Υπουργούς, Αστυνομικούς Δεσμοφύλακες, Μεγαλοδικηγόρους ότι ανήκουν σε κυκλώματα Διαφθοράς, τότε θα δούμε αν θα πάρουν «Προστασία Μάρτυρα» ή αν θα είναι Μάρτυρες» θύματα της γενικευμένης Διαφθοράς!

Ας τα δούμε αυτά τα ανωτέρω στην πράξη

Έχουμε ήδη καταθέσει εμείς αίτηση για Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος με την ακόλουθη αίτηση που τώρα εξετάζεται με εισαγγελική εντολή από την Ανακρίτρια:

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς Κύριο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Αξιότιμε κύριε,

Έχω καταθέσει στην  υπηρεσία σας αναφορές και στοιχεία προς όφελος του Δημοσίου και ήμουν και μάρτυρας στο ΣΕΕΔΔ, στο ΣΔΟΕ  και σε Ανακριτές για υποθέσεις διακεκριμένης  διαφοράς κατά Δημοσίου.

1. Υπόθεση:   Ε. Μ. Μπ., Α., Ευρωπαϊκά Προγράμματα,  Επιμορφώσεις καθηγητών κλπ. (διαφορά εις βάρος του Δημοσίου. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητες κλπ. (Κακούργημα 85.000.000 ευρώ διώκεται και αυτεπαγγέλτως και δεν παραγράφεται). Στην συνέχεια αφού δεν διώχτηκε κανένας εξελέγη παράνομα και ο κ. Χ. Κ.

2.  Υπόθεση : «Η κατά συρροή διακεκριμένη  διαφθορά κατά δημοσίου, οι παρανομίες και οι ενέργειας «συμμορίας» μερίδας πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών, συκοφαντών εκβιαστών, «προτύπων Πειραματικών σχολείων», της κ. Δ. Ε.,  και άλλων  με βοήθεια συνεργατών – «συμμορίας» προς ίδιον όφελος. Εκβιασμοί, απειλές, Προσβολή προσωπικότητας, εξύβριση, «σύσταση συμμορίας», με την βοήθεια τρίτων κλπ..

3. Υπόθεση: «Παραδικαστικό κύκλωμα, δικηγόρος  Π. Σπ. που έχει δικαστεί ήδη σε 15 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση «Αιξωνή»,  μαζί με τον κ. Λ. Αλ. Και ο κ. Π. Σπ. κλπ…

Κυρίες Κύριοι,

Για του ανωτέρω λόγους και βάσει των νόμων 4022/11, περί διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και Νόμος 3849/2010 περί εγκλημάτων στην υπηρεσία και προστασία μαρτύρων, παρακαλώ την υπηρεσία σας να μου χορηγήσει βάσει την κείμενης Νομοθεσίας «Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος»,  γιατί είμαι  και Δημόσιος Υπάλληλος και οι επίορκοι προσπαθούν να μου κάνουν για αντεκδίκηση, κακό στην υπηρεσία μου και στην καριέρα μου και στην ζωή μου.

Με τιμή

Υπάρχει Ελπίδα… Αντισταθείτε!

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ