2014-04-08 17:17:35
Φωτογραφία για Η κοινωνία δεν αντέχει έναν πολιτικό εμφύλιο
Είναι παράλογο, την ώρα που διαγράφονται κάποια πρώτα σημάδια αισιοδοξίας, μετά από πέντε χρόνια βαθιάς κρίσης, να απειλούνται οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού από ένα ιδιότυπο πολιτικό εμφύλιο, με επίκεντρο μάλιστα τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Θα είναι πραγματικά τραγωδία αν η θλιβερή ιστορία Μπαλτάκου δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα και οδηγήσει σε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης της χώρας.

Αυτό που διακυβεύεται αυτή την ώρα δεν είναι η κυβερνητική συνοχή, αλλά η πορεία της χώρας για έξοδο από την κρίση. Την ώρα που αναγνωρίζεται σχεδόν από τους πάντες, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν και οι δανειστές και οι αγορές, εξελίσσεται μια αδυσώπητη εσωτερική πολιτική σύγκρουση που υπονομεύει και την κοινωνική συνοχή και την πορεία της οικονομίας.

Η χώρα και η κοινωνία δεν έχουν όμως άλλα περιθώρια για πολιτικές βεντέτες. Ούτε πολύ περισσότερο ένα νέο διχασμό με ρυθμιστές τους ακροδεξιούς και τους νεοναζιστές. Οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξελιχθούν σε μια εκτός ορίων και λογικής σύγκρουση που θα θέσει σε κίνδυνο ότι έχουμε καταφέρει ως τώρα.


Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οφείλουν να κατανοήσουν την αγωνία και των πόνο των ελλήνων πολιτών και να αφήσουν στην άκρη τα κομματικά μαχαιρώματα. Αλίμονο αν δεν μπορούν μετά από τόση απαξία και απογοήτευση που εισπράττουν, να αντιληφθούν ότι πρέπει να επικρατήσει  η κοινή λογική.

Γιατί από μια νέα οπισθοδρόμηση της χώρας, κανένα κόμμα και πολύ περισσότερο η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτε. Αντιθέτως θα διακινδυνεύσουμε να βρεθούμε ξανά σε μια δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ