2014-04-08 20:46:06
Φωτογραφία για Αγορά του Spartabor
Του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου: Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης, του 3ΟΟου Συστήματος Προσκόπων Σπάρτης και των 2 Βασιλείων: ΣΠΑΡΤΑΜΠΟΡ και ΜΑΛΑΜΠΟΡ του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, την Ευγενική Συνεισφορά των Μαθητών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Τέσσυς Δερτιλλή, τους Σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. από το τμήμα Πληροφορικής του παραρτήματος Σπάρτης και την ηθική υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά τη διοργάνωση της αποκριάτικης παρέλασης MASCARATA 2014, όπου όλα μέλη του Συλλόγου, των Προσκόπων και των μαθητών παρουσίασαν κάτι άκρως απλό, λιτό, ομαδικό, δημιουργικό και εορταστικό πνεύμα. Ολόκληρο το πρωινό της Κυριακής 6 Απριλίου 2014, τα παιδιά ξεχύθηκαν στο πάρκο του Αγ. Νίκωνα-πολυούχου της πόλης μας- και την γέμισαν με τα γέλια, το τραγούδι, τη χαρά και την καλλιτεχνική τους διάθεση.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, υπό την καθοδήγηση του ακούραστου καθηγητή τους κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου, είχαν φτιάξει γλυκίσματα, λαμπάδες, κεράκια, διακοσμητικά μπουκάλια, μπιμπελό, παζλ για να τα παρουσιάσουν στην αγορά του SPARΤΑBOR με στόχο να συγκεντρώσουν τα εισιτήριά τους για την ανοιξιάτικη εκδρομή του σχολείου.


Οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές και τα Λυκόπουλα έπαιζαν με τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τροφίμων, παιχνιδιών, ρούχων και βιβλίων, στο πλαίσιο της διαρκούς πανελλήνιας δράσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπως: "Ένας Σάκος σε Κάθε Γειτονιά", μεταδίδοντας το μήνυμα πως πρέπει να θυμόμαστε τους συνανθρώπους μας όλες τις ημέρες του χρόνου, όχι μόνο στις γιορτές.

Τα μέλη του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης, έστησαν δημιουργικό Πασχαλινό Εργαστήρι για Φαναράκια όπου θα τα προσφέρουν μαζί με τα πράγματα των Προσκόπων στο περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Σπάρτης, στα Ειδικά Σχολεία στο Συκαράκι και τον Καραβά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα παιδιά του Άσυλου Ανιάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, στη Μαγούλα, μεταδίδοντας το Φως της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Φιλίας, της Χαράς και της Συνεισφοράς ενόψει της Ανάστασης του Κυρίου.

Το βασικό ενδιαφέρον όλων μας είναι οι προετοιμασίες και η εκτέλεση των εκδηλώσεων να ξεκινάει και να απευθύνεται από τα παιδιά προς τα παδιά. Αυτό ακριβώς καταφέραμε όλοι εμείς που στηρίζουμε αυτές τις ολιγόωρες συναντήσεις στο κέντρο της Σπάρτης

Επόμενο προγραμματισμένο Μεγάλο Βυζαντινό Παιχνίδι ετοιμάζουμε όλοι μας με πολύ κέφι στην Καστροπολιτεία του Μυστρά για τα Παλαιολόγεια και τους Μαθητές της Λακωνίας την Πέμπτη 29 Μαϊου 2014.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τους μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών της Τέσσυς Δερτιλή και τη χορηγία τους για τη διακόσμηση της γιορτής μας, τα μέλη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για τη διευκόλυνσή τους σε όλα τα διαδικαστικά μας θέματα και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ. Μάριο Τζωρτζάκη και τον αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Συνοδινό καθώς και τις καφετέριες του πεζόδρομου –Κarma, Εvent, Εnallax and Μinistry που βοήθησαν τα μέγιστα με τον εξοπλισμό τους για το στήσιμο των αντικειμένων καθώς και την υποστήριξή τους στις εκδηλώσεις μας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι επιχειρηματίες της Σπάρτης είναι πάντοτε παρόν στα δημιουργικά εγχειρήματα της πόλης μας.

Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ