2014-04-10 00:31:08
Φωτογραφία για Προβόπουλος-Στουρνάρας και στη μέση Τουρκολιάς για την ΤτΕ
Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Η θητεία του κ. Γιώργου Προβόπουλου ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο και όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάχη δίνεται μεταξύ του απερχόμενου διοικητή και του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι έχει πέσει κι ένα άλλο όνομα, αυτό του νυν διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά.

Ο τελευταίος είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Μαξίμου θα επιθυμούσε να τον δει στη θέση του διοικητή. Δεν είναι όμως γνωστή η τοποθέτηση της ΕΚΤ η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση του νέου διοικητή παρά το γεγονός ότι αυτό θεωρείται αποκλειστικά ελληνική υπόθεση.

Πάντως παρά την είσοδο Τουρκολιά στη μάχη της ΤτΕ τα φαβορί συνεχίζουν να παραμένουν
. Πρώτο φαβορί εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς έχει αναφέρει ότι ο κύκλος του κλείνει με την ολοκλήρωση της περιόδου εφαρμογής του μνημονίου. Χαίρει της εμπιστοσύνης των πρωθυπουργού καθώς έδωσε πολλές φορές τη μάχη με την Τρόικα και λειτουργώντας ως ανάχωμα στις πιέσεις. Στα συν του κ. Στουρνάρα περιλαμβάνονται και οι καλές σχέσεις που έχει τόσο με την ΕΚΤ αλλά και γενικότερα το σύστημα οικονομικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νυν διοικητής κ. Γιώργος Προβόπουλος είναι σαφές ότι προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία όντας στο παρελθόν στενός συνεργάτης του κ. Σουφλιά ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή. Ταυτόχρονα του πιστώνεται ότι χειρίστηκε με επιτυχία την πρωτοφανή κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και χαίρει εκτίμησης από την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται αντιμέτωπος με ενστάσεις σε χειρισμούς που έγιναν σε τράπεζες που βρέθηκαν στο κόκκινο χωρίς ωστόσο το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα να μην το δικαιώνουν οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα. Από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του διοικητή φαίνεται να έχει αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί είτε θετικό είτε αρνητικό.
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ