2014-04-10 08:39:03
Φωτογραφία για Μεγάλης κλίμακας νοθεία στις αφγανικές εκλογές
Την καταγραφή κρουσμάτων νοθείας και παρατυπιών στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας επιβεβαίωσαν στελέχη της επιτροπής ελέγχου των εκλογικών παραβάσεων στο Αφγανιστάν.

«Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι σημειώθηκε νοθεία και ο νόμος παραβιάστηκε», δήλωσε ο Άμπντουλ Σατάρ Σααντάτ, επικεφαλής της αφγανικής επιτροπής ελέγχου των εκλογικών παραβάσεων. «Και αυτή η νοθεία δεν ήταν μικρής κλίμακας. Το λέω αυτό με βάση τις πολλές καταγγελίες και τα στοιχεία που λαμβάνουμε».

Οι εκλογές του περασμένου Σαββάτου, η τρίτη διαδικασία εκλογής προέδρου στο Αφγανιστάν, έγινε ώστε οι πολίτες να επιλέξουν τον διάδοχο του απερχόμενου προέδρου Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος βάσει όσων ορίζει το Σύνταγμα του Αφγανιστάν δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος για μια τρίτη θητεία.

Οκτώ υποψήφιοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανάμεσά τους ένας τεχνοκράτης της Παγκόσμιας Τράπεζας και δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών.


Η επιτροπή ελέγχου των εκλογικών παραβάσεων είχε ανακοινώσει ότι έλαβε πάνω από 3.000 καταγγελίες περί νοθείας. Ωστόσο οι σημερινές ανακοινώσεις της είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι τουλάχιστον ορισμένες από αυτές είναι βάσιμες.

Οι υποψήφιοι που προηγούνται, ο Άσραφ Γάνι και ο Αμπντουλά Αμπντουλά, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που κατήγγειλαν παρατυπίες.

Ψηφοδέλτια από τις 34 επαρχίες του Αφγανιστάν μεταφέρονται στην Καμπούλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άχμαντ Γιουσούφ Νουριστάνι, ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής. «Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μεταφοράς ως το τέλος της σημερινής ημέρας και θα ανακοινώσουμε τμηματικά τα πρώτα αποτελέσματα το Σάββατο», σημείωσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ