2014-04-10 21:56:07
Φωτογραφία για Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ προτείνει τον δρόμο μιας πραγματικής διεξόδου
«Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο το κόμμα «θα δώσει ενιαία την μάχη σε όλη τη χώρα, με στόχο την αποφασιστική ισχυροποίησή του και στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση» υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση στο «Τιτάνια» όπου παρουσιάστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και να αποτυπώσει την αντίθεση του λαού απέναντι «στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης».

«Το ΚΚΕ παραμένει η μοναδική συνεπής πολιτική δύναμη, με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ- Μονομερή διαγραφή του χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός μας- Κοινωνικοποίηση του πλούτου, με τον λαό στην εξουσία» υπογράμμισε.


Είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανηγυρισμού για την έξοδο στις αγορές, καθώς «και αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα» θα πάνε για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι για τις λαϊκές ανάγκες, ενώ για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και το τσάκισμα των δικαιωμάτων του.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε πως η κυβέρνηση ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση, «γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες» ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι μνημονίων και ανεξαρτήτως ύψους του χρέους, ενώ προσέθεσε ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση «κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική της κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με κοινωνική δικαιοσύνη, λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία» επισημαίνοντας ότι «για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα επιμέρους, συμφωνούν απόλυτα στα βασικά, στρατηγικά ζητήματα».
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ