2014-04-10 21:55:11
Φωτογραφία για ΜΕ ΤΟ... ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Έτοιμες για το πρώτο σερβίς στα τελικά της Α1 Βόλεϊ γυναικών είναι οι αρχηγοί ΑΕΚ και Ολυμπιακού, Αθηνά Παπαφωτίου και Στέλλα Χριστοδούλου, οι οποίες μίλησαν για τα στοιχεία που θα κρίνουν τον φετινό τίτλο.

Με ανυπομονυσία για το πρώτο σερβίς στα τελικά των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ γυναικών μίλησαν στη συνέντεξη τύπου ενόψει του πρώτου ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό οι Αθηνά Παπαφωτίου και Στέλλα Χριστοδούλου.

Οι αρχηγοί των δύο ομάδων αναφέρθηκαν στα στοιχεία που θα κρίνουν τον πρωταθλητή της φετινής περιόδου, ενώ σχολίασαν και την απουσία του κόσμου απ’ τον πρώτο τελικό λόγω τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο αρχηγοί:

Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Φτάσαμε στην τελική ευθεία, στους τελικούς με την ΑΕΚ. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, είτε είναι τρία είτε είναι πέντε, αφού δεν ξέρουμε πόσο θα πάει η σειρά. Φυσικά ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο, είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να παίζει για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Πέρσι πετύχαμε κάτι δύσκολο, βέβαια είναι μία διαφορετική χρονιά η φετινή, ξέρουμε ότι δεν γίνεται κάθε φορά το ίδιο πράγμα, να γυρνάς ένα πρωτάθλημα. Θέλουμε και φέτος να μπούμε πολύ δυνατά και να φέρουμε και αυτόν τον τίτλο στον Πειραιά».


Αθηνά Παπαφωτίου (Αρχηγός ΑΕΚ): «Έφτασε η ώρα των τελικών. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν. Είναι η κορύφωση του πρωταθλήματος και όλης της χρονιάς. Θέλω να ευχηθώ να είμαστε υγιείς, να γίνουν καλά παιχνίδια και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εχουμε το αβαντάζ της έδρας, το οποίο ουσιαστικά εκμηδενίζεται, αφού θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Από εκεί και πέρα για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να κερδίσει, είτε με κόσμο είτε χωρίς, σε οποιαδήποτε έδρα και ελπίζω να το καταφέρουμε φέτος».

Ακολούθως οι δύο αρχηγοί απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις

Οι δυο ομάδες γνωρίζονται καλά μετά από τόσο παιχνίδια. Θεωρείται ότι υπάρχουν κρυφά όπλα ή εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάξει η μία στην άλλη;

Αθηνά Παπαφωτίου: «Εννοείται ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Δεν έχει σημασία τι έγινε στους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού τα πλέι οφ είναι διαφορετική διαδικασία. Για εμένα το σημαντικό είναι ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη και θα μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις συνθήκες του παιχνιδιού».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Πλέον οι ομάδες γνωριζόμαστε, δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και άξια οι δύο ομάδες φτάσαμε εδώ. Είναι θέμα ψυχολογίας, πόσο το θέλει κάθε ομάδα, τι θα βγάλει μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε τελικό μετράει η ψυχολογία και η διάθεση των αθλητριών».

Για το ότι ο πρώτος τελικός διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών;

Στέλλα Χριστοδούλου: «Σίγουρα είναι όμορφο να παίζεις με κόσμο σε οποιαδήποτε έδρα και να υπάρχει μια όμορφη ατμόσφαιρα. Αλλά πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αθλητριών για να παιχτεί όμορφο βόλεϊ, να υπάρχει ωραίο θέαμα και να είναι γιορτή. Ο αγωνιστικός χώρος είναι για τους αθλητές και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι».

Αθηνά Παπαφωτίου: «Είναι κρίμα εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων ατόμων να χαλάει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και είναι κρίμα στο αποκορύφωμα του πρωταθλήματος να μην μπορούν να μπουν στο γήπεδο ο απλός φίλαθλος κόσμος, οι φίλοι μας, οι οικογένειές μας και οι άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Αυτή η εικόνα αδικεί το βόλεϊ, το προϊόν μας».

Η απουσία του κόσμου της ΑΕΚ θα επηρεάσει την έκβαση του πρώτου αγώνα;

Αθηνά Παπαφωτίου: «Ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει πολύ δυναμικό «παρών» εντός έδρας. Για μένα το πλεονέκτημα έδρας είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό που βοηθά την ομάδα που έχει. Από εκεί και πέρα είναι συν ένα παιχνίδι στην αντίπαλη έδρα ή στη δική σου έδρα. Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παίξει σε οποιαδήποτε έδρα, ανεξαρτήτως παρουσίας κόσμου».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Η ΑΕΚ διαθέτει μια από τις πιο καυτές έδρες. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μειονέκτημα έδρας, αλλά από εκεί και πέρα οι έδρες είναι για να σπάνε. Πρέπει παίξει καλά είτε στη Φιλαδέλφεια είτε στο Ρέντη για να πάρεις το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ η απουσία του κόσμου, γιατί δίνει ώθηση. Για εμάς είτε με κόσμο είτε χωρίς είναι το ίδιο. Θα δώσουμε την ψυχή μας στον αγωνιστικό χώρο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ