2014-04-11 01:22:05
Φωτογραφία για Θεοδωράκης: Δεν είμαι ούτε εφεδρικός ούτε το Plan B της «Ελιάς» ούτε ανιψιός της Δάφνης Σημίτη
Η ίδρυση του «Ποταμιού» ήταν μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμη και τους συνεργάτες του στα ΜΜΕ που εργαζόταν.

Αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του Τύπου την επόμενη μέρα, όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αν εξαιρέσεις ένα τηλεφώνημα που έκανα στο Χρήστο Παναγιωτόπουλο, τον διευθυντή ειδήσεων, την προηγούμενη ημέρα,  κανένας από το Mega δεν ήξερε το παραμικρό. Και η αμηχανία φάνηκε από την επόμενη μέρα. Άνθρωποι που ήμασταν μαζί στο ΔΟΛ είπαν τα χειρότερα για μένα», δήλωσε.

Απαντώντας στα σενάρια που θέλουν το «Ποτάμι» να είναι η «σφήνα» που θα αφαιρέσει εκλογική δύναμη απο το ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά:

«Τώρα που δημοσκοπήσεις με δείχνουν να παίρνω ψήφους από ΝΔ γέννησε το τελευταίο σενάριο, ότι βγήκα για να συνεργαστώ μετεκλογικά με το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας».


«Ο Θεοδωράκης δεν υπήρξε ποτέ ούτε προς ενοικίαση ούτε προς πώληση. Οι 22 άνθρωποι που ανακοινώθηηκαν, είναι ήδη σαφές ότι δεν είναι εξαγοράσιμοι. Όλοι είχαμε τις δουλειές μας και τα πηγαίναμε καλά σε αυτές και τώρα κάνουμε ένα βήμα στο κενό. Και παρότι χλευάστηκε, επιμένω σε αυτό που είπα την πρώτη μέρα: όπου και να πήγαινα ο κόσμος μου έλεγε "κάντε κάτι"», πρόσθεσε.

Δεν είμαι εφεδρικός, ούτε το Plan B της «Κεντροαριστεράς»

Μιλώντας και για την «Ελιά», αλλά και για την συγκυρία- που πολλοί ήθελαν να μην είναι σύμπτωση- της ανακοίνωσης του «Ποταμιού» μία ακριβώς ημέρα μετά το ναυάγιο της κεντροαριστεράς είπε:

«Πιστεύεις ότι ήμουν stan by σε ένα γραφείο, για να με πάρει κάποιος από την «Ελιά» και να μου πει: «ναυαγήσαμε, είσαι το Plan B»; Δεν έχω υπάρξει ποτέ Plan B, δεν έχω υπάρξει ποτέ εφεδρικός. Για την "Ελιά" είχα πει ότι με παλιά υλικά δεν κάνεις καινούργια οικοδομή. Και το πιστεύω αυτό και για το "Ποτάμι". Δεν θα συνεργαζόμουν με τον οποιοδήποτε τρόπο με το παλιό σύστημα για να κάνω κάτι καινούργιο».

Η έξοδος στις αγορές είναι μια βόλτα του ασθενή στο διάδρομο του νοσοκομείου

Για την έξοδο της χώρας στις αγορές τόνισε: «Είναι θετικό αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς. Ο ασθενής σηκώθηκε από το κρεβάτι, έκανε δυο βήματα στο δωμάτιο και τώρα πανηγυρίζουμε επειδή βγήκε στο διάδρομο. Κανένα πρόβλημα δεν λύσαμε βγαίνοντας στις αγορές, τα προβλήματα είναι άλλα.Από τη μία υπάρχουν αυτοί που πανηγυρίζουν, από την άλλη εκείνοι που καταστροφολογούν. Δεν συμμεριζόμαστε κανέναν από τους δύο».

Και πρόσθεσε πως «η οικονομία δεν είναι υπόθεση δανείων και δεν είναι υπόθεση χρέους. Είναι θέμα παραγωγής. Κι αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση είναι ότι οι εξαγωγές μας μειώνονται αντί να αυξάνονται».

«Θα το έχετε το σχέδιό μας και θα το συζητήσουμε με όλα τα κόμματα»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για μια ακόμη φορά υποσχέθηκε ότι σύντομα το «Ποτάμι» θα έχει πρόγραμμα:

«Δεν πιστεύω στο σοφό πολιτικό που θα κάνει τις μαγικές κινήσεις. Εμείς έχουμε φτιάξει 9 επιτροπές με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής εκτός κόμματος, σε 9 συγκεκριμένους τομείς. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι οι εξαγωγές. Αυτό που προέχει είναι να εκπονηθεί ένα σχέδιο, που αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε. Μέχρι να το αποκτήσουμε μπορούμε να κάνουμε παρατηρήσεις και προτάσεις».

«Το συνολικό σχέδιο θα το έχετε από το "Ποτάμι" και θα το θέσουμε σε διαβούλευση με τα άλλα κόμματα»,κατέληξε.

«Είσαι ανιψιός της Δάφνης Σημίτη»;

Το ερώτημα τέθηκε ευθέως στο δημοσιογράφο ο οποίος αρκέστηκε να απαντήσει με ένα... χαμόγελο.

Όσο για το αν έχει πολιτικές σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη, αρκέστηκε να πει

«Πριν απο δυο χρόνια έγραψα το κείμενο "Εξηγήσεις κύριε Σημίτη". Είχα μετρήσει πόσες φορές είπε τις λέξεις "Ανάπτυξη", "Δημοκρατία" κλπ

Του ζητούσα μια απάντηση για όσα συνέβησαν στο διάστημα της πρωθυπουργίας του. Δεν υπάρχει πρόεδρος κυβέρνησης που να μην ευθύνεται για τις πράξεις των υπουργών του».
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ