2014-04-11 01:55:06
Φωτογραφία για Συνέντευξη Καμίνη για την επικαιρότητα
Σημεία συνέντευξης του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμινη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989  και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτατο Για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Πιστεύω ομόθυμα, μαζί με το 99,9% του ελληνικού λαού, αυτές τις πράξεις τις καταδικάζουμε. Είναι πράξεις που στρέφονται κατά της δημοκρατικής ομαλότητας. Η τρομοκρατία δυναμιτίζει τη δημοκρατία».

Για το εάν είναι η Αθήνα, Καμπούλ

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όταν μιλάμε για την πόλη, είτε εγώ με την ιδιότητα του δημάρχου είτε με εκείνη του υποψηφίου, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Και θα περίμενα πολύ μεγαλύτερη προσοχή από κάποιον που έχει χρηματίσει υπουργός Τουρισμού. Το να μιλάμε έτσι και να καταρρακώνουμε διεθνώς το κύρος της πόλης, ονομάζοντάς την Καμπούλ, είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Δε μπορούμε να τα λέμε αυτά, όταν έχουν γίνει τόσα βήματα και όταν θέλουμε την Αθήνα αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Περιμένουμε μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης»


Για την παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής, αρχίσαμε από την κατασκευή της παιδικής χαράς. Μια απολύτως νόμιμη ενέργεια που αποβλέπει στο να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και, επιτέλους, να έχουν τα παιδιά ένα χώρο να παίζουν. Ουδείς δικαιούται να παρεμποδίζει αυτό το έργο. Ο δήμος είναι αποφασισμένος να το συνεχίσει και έχουμε αποδείξει ότι απέναντι στα γνωστά ταραχοποιά στοιχεία που εμπνέονται – για να μην πω καθοδηγούνται – από το γνωστό νεοναζιστικό μόρφωμα, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Έχουμε τη νομιμότητα στο πλάι μας, με τη νομιμότητα πορευτήκαμε, με τη νομιμότητα απέδειξε η Πολιτεία ότι τους αντιμετωπίζει, και έτσι θα συνεχίσουμε ψύχραιμοι αλλά και αταλάντευτοι».

Για τη Χρυσή Αυγή

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο δήμος της Αθήνας, πέρσι το Πάσχα, ήταν ο πρώτος ο οποίος εμπράκτως – και το τονίζω το εμπράκτως– αντιστάθηκε, απέναντι σε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Μέχρι τότε, οι αντιδράσεις όλων ήταν ρητορικές. Και ήμασταν μόνοι μας. Είχαμε τη συμπαράσταση μόνο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Βλέπουμε ότι πρόκειται περί μιας κανονικής συμμορίας. Διαβάζουμε τις αποκαλύψεις του χρυσαυγίτη, ο οποίος έστειλε sms που έλεγε ότι πάτησε με το αυτοκίνητό του και άφησε αβοήθητο τον Πακιστανό που έψαχνε στα σκουπίδια. Αυτό τι σας λέει; Είναι δηλαδή πλέον να απορούμε για το τι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Εδώ, πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο αρραγές απέναντι σε αυτούς και να μη σιωπούμε. Ούτε να ψαρεύουν ορισμένοι σε θολά νερά, ψάχνοντας ψήφους που θα πήγαιναν στη Χρυσή Αυγή να τους πάρουν αυτοί, υιοθετώντας την ατζέντα της. Γιατί να σας πω κάτι; Θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στην παγίδα. Γιατί ο κόσμος δε θα ψηφίσει τους ιμιτασιόν, θα ψηφίσει τους αυθεντικούς».

Για το εάν οικειοποιείται το έργο προκατόχων του στην κοινωνική πολιτική

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτά δεν προσφέρονται για δημαγωγίες. Ο πρώτος, για να αποδώσουμε δικαιοσύνη – αλλά το θεωρώ αυτονόητο το να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε το έργο των προκατόχων μας – ο πρώτος που φρόντισε για τους αστέγους, ήταν ο κ. Αβραμόπουλος. Και αυτό συνεχίστηκε. Αλλά με μία ποιοτική διαφορά στη δική μας περίπτωση. Ότι εμείς παραλάβαμε δομές πρόνοιας, προσανατολισμένες απλώς στην εξυπηρέτηση περιθωριακών πληθυσμών και σε ένα πολύ περιορισμένο αριθμό. Και αυτό, έπρεπε πλέον να το προσαρμόσουμε σε συνθήκες βαθύτατης οικονομικής κρίσης, που δεν αφορούσε μόνο πλέον άστεγους, περιθωριοποιημένους, τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους αλλά ανθρώπους που μέχρι χθες είχαν τη δουλειά τους, βρέθηκαν στην ανεργία και έπρεπε να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε».

Γιατί ως δήμαρχος δεν κόβει κορδέλες

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν μου ταιριάζει να κόβω κορδέλες. Και αυτό που λέτε, προδίδει τη λογική αυτών που μου το καταλογίζουν. Η εποχή της κορδέλας, της φιγούρας, των απλών εξωραϊσμών και των χριστουγεννιάτικων δέντρων των 50 μέτρων, πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα είμαστε σε άλλες εποχές. Πρέπει με σοβαρότητα να δράσουμε και πρέπει να ρίξουμε τα θεμέλια για την Αθήνα του αύριο».

Για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μειώσαμε το ετήσιο κόστος του Αθήνα 984 από 16 εκατομμύρια στα 4,5. Κανένα μνημόνιο δεν μας το επέβαλε αυτό αλλά η κοινή λογική και ο σεβασμός στο φορολογούμενο πολίτη.  Και να επισημάνω το εξής τώρα. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμής πρόβλημα με περίπου 50 δημοσιογράφους από τον 9.84, γιατί αρνείται το υπουργείο Εσωτερικών να ανανεωθούν οι συμβάσεις έργου που έχουν, ενώ τις ανανέωσε για μια σειρά από άλλους εργαζόμενους. Αυτό είναι απαράδεκτο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ