2014-04-11 15:34:44
Φωτογραφία για Έτοιμος για τον 118ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Σπύρος Ξενητίδης - Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε
Έτοιμος να αναχωρήσει για τη Βοστώνη, ώστε να συμμετέχει στον 118ο Μαραθώνιο, είναι ο …. Σπύρος Ξενιτίδης ύστερα από την άδεια που εξασφάλισε με την επίτευξη του χρονικού ορίου συμμετοχής, και όχι με κλήρωση ή απλή αίτηση, όπως συμβαίνει σε άλλες διοργανώσεις.

Πρόκειται για τον Μαραθώνιο που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για μας τους Έλληνες, αφού συνδέεται με τον αείμνηστο Στέλιο Κυριακίδη. Αυτόν τον θρυλικό Μεγάλο Έλληνα που κατάφερε μια ηρωική νίκη στον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946, τα δύσκολα εκείνα χρόνια, φτάνοντας νηστικός και καταβεβλημένος στις Η.Π.Α., από μια ρημαγμένη από την Κατοχή και τον Εμφύλιο Ελλάδα.

Σε ερώτηση που του τέθηκε, όταν υποδέχθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο: «Τι θα ήθελες να κάνουμε για σένα;», και ενώ του προσφέρθηκαν χρήματα για να γίνει επαγγελματίας αθλητής και είχε μάλιστα προτάσεις από το Χόλιγουντ για να γίνει ηθοποιός, απάντησε: «Για μένα τίποτα. Μόνο για την Ελλάδα…», επιμένοντας φεύγοντας: «Σας παρακαλώ, μην ξεχάσετε τη χώρα μου».


Ο επικρατέστερος για τη νίκη δρομέας Τζόνυ Κέλυ, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, απάντησε: «Πώς θα μπορούσα να κερδίσω ποτέ έναν τέτοιον αθλητή; Εγώ έτρεχα για τον εαυτό μου κι αυτός για μια ολόκληρη πατρίδα»!

Πράγματι, το «Πακέτο Κυριακίδη» για την Ελλάδα που τελικά συγκεντρώθηκε από Αμερικανούς και Έλληνες ομογενείς, περιλάμβανε τα 250.000 δολάρια και δύο πλοία με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα) που έστειλε η οικογένεια Λιβανού.

Έχοντας αυτή τη συγκλονιστική στιγμή της ελληνικής ιστορίας στο μυαλό και την καρδιά του, ο Σπύρος Ξενιτίδης αισθάνεται εξαιρετική τιμή να συμμετέχει στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης, στις 21 Απριλίου, ημέρα του Πατριώτη για την Αμερική. Έχει όμως κι άλλη μια πηγή δύναμης. Θα φέρει στη φανέλα του το έμβλημα της «Φλόγας», του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, στην προσπάθεια να ενισχύσει τον αγώνα των γονιών παιδιών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

 Όποιος θέλει να βοηθήσει τον ακάματο και αλύγιστο δρομέα, να τηλεφωνήσει στον ίδιο:

Τηλέφωνο 6983510508

Αριθμός Λογαριασμού:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

IBAN GR580 110 863 000 00 8636057845-3

SWIFT ETHNGRAA 

ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΩ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ), ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ . ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ  ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΕΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ (ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΤΛ). ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΩ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΚΟΣΤΙΣΕ 260 ΕΥΡΩ ! ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΤΛ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13-14 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΛ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ