2014-04-11 18:41:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Επίσκεψη του Χρήστου Πατούχα στο καφενείο ‘’ η Γέφυρα’’ στην οδό Ακρωτηρίου
Ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας Χρήστος Πατούχας, βρέθηκε εχθές το απόγευμα σε προγραμματισμένη συνάντηση-ομιλία στο καφενείο η ‘’Γέφυρα’’, στην οδό Ακρωτηρίου.

Ο Χρ. Πατούχας ανέπτυξε τις αρχές και τις διεκδικήσεις της Ανυπότακτης Πολιτείας σε δεκάδες παρευρισκόμενους, ανθρώπους του μόχθου, ανέργους και κατοίκους της περιοχής.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγική πολιτική κατάσταση της χώρας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των διεθνών συμφερόντων, στην επιρροή τους στο μαρασμό της αυτοδιοίκησης και στην ανάγκη σύνδεσης του καθημερινού αγώνα με την ανάγκη να ανατραπούν. Σε αυτό το πλαίσιο, άσκησε κριτική σε όσους υποψήφιους δηλώνουν ουδετερότητα και πως ‘’θα ασχοληθούν μόνο με τα του δήμου’’, είτε παλιούς είτε και νεοφερμένους. Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος ως μια από τις αιτίες των πολλών έως τώρα συνδυασμών. ‘’Πολλοί από αυτούς έχουν πολιτικά τις ίδιες αφετηρίες’’, συμπλήρωσε.


Ο Χρ. Πατούχας αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της κοινωνικής πολιτικής του δήμου και στον ρόλο που θα έπρεπε να έχουν οι δήμαρχοι απέναντι στην κοινωνική λαίλαπα, ένα ρόλο που δεν επιτελούν. Περιέγραψε έναν ολότελα διαφορετικό ρόλο για τους δήμους και τους δημάρχους, από αυτόν του ‘’διαχειριστή’’ της οικονομικής ασφυξίας. ‘’Αν ήταν έτσι, ας τους διόριζε τους δημάρχους απ’ ευθείας η κυβέρνηση, ως τεχνοκράτες manager των επιχειρήσεων’’.

‘’Πρέπει να πράξουμε αλλιώς, πρέπει να ψηφίσουμε αλλιώς’’, ήταν το μήνυμα του για την εκλογική αναμέτρηση, θέτοντας ξανά την Ανυπότακτη Πολιτεία δίπλα σε κάθε αγώνα, δίπλα στην αγωνία κάθε δημότη για ένα καλύτερο παρόν και ένα αισιόδοξο αύριο.

Είχε στην συνέχεια την ευκαιρία να συζητήσει εκτενέστερα σειρά θεμάτων που αφορούν στο Δήμο και τα προβλήματά του, όπως και στις θέσεις της Ανυπότακτης Πολιτείας, ύστερα από ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ