2014-04-11 20:37:07
Φωτογραφία για «Άμεση αναθεώρηση του ύψους του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές προκειμένου να μην βρεθούν στο δρόμο οι ασθενείς»
Προς: κο. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Υγείας

Κοιν: κ. Δημήτριο Κοντό

Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή καθώς το ζήτημα του ύψους του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις ψυχιατρικές κλινικές, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ ενημερώθηκε από την Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδος - δυνάμει του υπ΄αριθμ. πρωτ, 43938/08.04.2014 εγγράφου τους-, ότι ενόψει των επιβληθέντων μέτρων (rebate και clawback), σε συνδυασμό με το ύψος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις ψυχιατρικές κλινικές, η βιωσιμότητα τους τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση!

Ήδη δυνάμει της από 13.03.2014 Εξώδικης Δήλωσης – Καταγγελίας προς τον ΕΟΠΥΥ, η ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική με τον δ.τ. «ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΕΠΕ», έχει τεθεί υπό εκκαθάριση από την 01.03.2014. Το κλείσιμο και άλλων κατά σειρά Ψυχιατρικών Κλινικών, θα συνεπάγεται τον σοβαρό κίνδυνο για τους ασθενείς που περιθάλπονται σε αυτές και οι οποίοι συνιστούν ειδική κατηγορία ασθενών, να βρεθούν στην κυριολεξία στον δρόμο, χωρίς την αναγκαία για αυτούς περίθαλψη και φροντίδα!


Κατά συνέπεια θα πρέπει ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ να αποφασίζεται μετά από ορθολογική αξιολόγηση των ψυχιατρικών αναγκών της χώρας. Συγκεκριμένα προτείνεται η μεταφορά κονδυλίων στον κωδικό του ΕΟΠΥΥ που αφορά στις ψυχιατρικές κλινικές.

Επίσης η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών έχει προβεί σε έκδοση ενημερωτικού Δελτίου προς τους συγγενείς των νοσηλευόμενων ασθενών που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας τους τις δυσμενότατες συνέπειες των ενεργειών των αρμόδιων φορέων.

Σε όλα τα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι επίκειται και το κλείσιμο κάποιων δημόσιων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητούμε την άμεση κινητοποίησή και συμβολή σας, προκειμένου να επιλυθεί το πολύ κρίσιμο και σημαντικότατο ανωτέρω ζήτημα.

Είναι μέγιστης σημασίας να επιδείξετε την δέουσα ευαισθητοποίηση, καθώς όπως προαναφέραμε, πρόκειται για ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ