2014-04-11 21:09:21
Φωτογραφία για ΔΝΤ: ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ
Την άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρέζα Μογκαντάμ. Στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο Μογκαντάμ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. «Η Ελλάδα εφάρμοσε πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσει την οικονομία της», είπε προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα πιθανός να χρειαστεί πρόσθετη στήριξη από τη ζώνη του ευρώ την επόμενη διετία. «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες», είπε και προσέθεσε πως αυτές θα προσδιορισθούν μετά το καλοκαίρι.

Μέρκελ: Το φθινόπωρο η συζήτηση για το χρέος


Μια πρώτη αναφορά στο μέλλον και στο κρίσιμο θέμα του ελληνικού χρέους έκανε η κυρία Μέρκελ στις αρχικές δηλώσεις της λέγοντας ότι μετά τον Απρίλιο και την επικύρωση των οικονομικών στοιχείων από την Eurostat θα ξεκινήσει η συζήτηση για την «βήμα-βήμα επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

Καμία δέσμευση για συγκεκριμένες αποφάσεις δεν πήρε ούτε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί εξασφαλίζει για την Ελλάδα καλύτερους όρους στη συζήτηση για το χρέος που προσδιόρισε στο φθινόπωρο.  «Για το μέλλον δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε», είπε ερωτηθείσα σχετικά η καγκελάριος. Πρώτα θα δώσει τα στοιχεία η Eurostat, και αναλόγως με το τι προκύπτει θα συζητήσουμε για το όποιο χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεδομένων των θετικών στοιχείων και της προόδου της Ελλάδας, οι σχετικές συζητήσεις θα γίνουν σε άλλο κλίμα, υπό καλύτερους όρους για τη χώρα.

«Το φθινόπωρο θα έχουμε σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει. Είμαι πολύ πιο αισιόδοξη από ό,τι στο παρελθόν, αλλά το τι θα κάνουμε, θα το συζητήσουμε τότε» κατέληξε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τριμερή συνάντηση μεταξύ της κ. Μέρκελ με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, που προηγήθηκε της κατ' ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, επαναβεβαιώθηκε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ