2014-04-11 21:59:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Δείτε φωτο από το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Γεύσεων «Οι κουζίνες της Ευρώπης»
Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Ελλάδα, το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Γεύσεων «Οι κουζίνες της Ευρώπης», άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πάτρας «Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος» και θα διαρκέσει έως την Κυριακή το βράδυ.

Περισσότεροι από 400 σεφ, περισσότερες από 100 Επιχειρήσεις και όλοι οι μεγάλοι Φορείς της περιοχής περιμένουν τους επισκέπτες για να παρουσιάσουν ξεχωριστές γαστριμαργικές απολαύσεις, προϊόντα, υπηρεσίες, δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή, την Ελληνική και την Αχαϊκή κουζίνα, καθώς και την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας.

Το συνολικό μήκος των μπουφέδων που θα στηθούν ξεπερνάει τα 200 μέτρα και τα πιάτα που θα παρουσιαστούν είναι εκατοντάδες. Πιάτα από την κουζίνα των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας. Την περίοδο που η χώρα μας έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Πάτρα γίνεται η Συνάντηση Κορυφής των Ευρωπαϊκών Γεύσεων
. Ωστόσο, έμφαση θα δοθεί στην Αχαϊκή κουζίνα και στην εξοικείωση των παιδιών με την υγιεινή διατροφή. Γι αυτό το λόγο, η είσοδος στο Φεστιβάλ για τα παιδιά είναι δωρεάν, ενώ έχει διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός χώρος όπου τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά, θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και θα μυούνται στα μυστικά της Ελληνικής , υγιεινής διατροφής.

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και τους ξενοδόχους της περιοχής, γνωστοί και καταξιωμένοι σεφ αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν το Αχαϊκό πρωινό με σκοπό την καθιέρωσή του.

Σήμερα Παρασκευή το Φεστιβάλ θα λειτουργεί έως τις 10 το βράδυ, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η Πατρινή εταιρία αναψυκτικών Λουξ και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ υποστηρικτής της Γαστρονομίας είναι το ΜΑΚΡΟ. Δεκάδες είναι οι υποστηρικτές του Φεστιβάλ μεταξύ των οποίων η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ποτοποιία Π.Ν ΑΓΟΥΡΙΔΗ (Αγ. Σοφίας 44), το ξενοδοχείο Florida, το catering ΣΕΜΕΛΗ, τα φυτώρια Παπουτσιδάκη, το catering Αγγελακόπουλος, οι Επιχειρήσεις Εστίασης Σταυρόπουλος, η εταιρία επαγγελματικού εξοπλισμού ΚΟΜΒΟΣ ΓΑΛΑΝΗ και πολλές ακόμα.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 4 ευρώ, ενώ τα παιδιά ως 12 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ