2014-04-12 19:39:41
Φωτογραφία για Πάτρα: Τη δημιουργία γκέτο Ρομά καταγγέλλουν κάτοικοι της Παραλίας
Ανυπόφορη έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η κατάσταση με την έκνομη δράση ομάδων Ρομά στην Παραλία Πατρών. Όπως υποστηρίζουν ο αριθμός τους έχει αυξηθεί αισθητά εδώ και μερικούς μήνες και μαζί αυξήθηκαν και τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους συμπολίτες ορισμένοι από τους Ρομά προβαίνουν σε κλοπές μετάλλων, γεωργικών προϊόντων και εργαλείων, διαρρήξεις σπιτιών, ενώ δεν λείπουν ούτε τα φαινόμενα παιδικής εκμετάλλευσης και οπλοχρησίας για εκφοβισμό.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται να κυκλοφορήσουν τα βράδια ενώ κλειδώνουν και διπλοκλειδώνουν τα σπίτια τους προκειμένου ν’ αποφύγουν να είναι τα επόμενα θύματα κάποια εγκληματικής δράσης.

Παράλληλα κάνουν λόγο για απουσία αστυνόμευσης στην περιοχή τους και επιρρίπτουν ευθύνες στις Αρχές αφού όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι βλέπουν να δημιουργείται ένα γκέτο λίγο έξω από το κέντρο της Πάτρας χωρίς επί της ουσίας να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Τέλος εκφράζουν φόβους ότι τα περιστατικά θα πυκνώσουν το προσεχές διάστημα ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ορισμένοι να βρουν αφορμή από όλη αυτή την κατάσταση και να προβούν σε «αντίποινα» προς τις ομάδες των Ρομά.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ