2014-04-12 21:44:45
Φωτογραφία για Ν. Αναστασιάδης: Πελάτης και όχι στρατηγικός εταίρος στο φ. αέριο η Τουρκία
Ο Κύπριος πρόεδρος (φωτ. αρχείου) επεσήμανε πως η συμβολή της Τουρκίας στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού θα συμβάλει τα μέγιστα στις δικές της ανάγκες προμήθειας φυσικού αερίου, αλλά θα προσφέρει οφέλη και στην τουρκοκυπριακή πλευρά.                   EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα κάνει διακρίσεις, εάν η Τουρκία θέλει να είναι πελάτης της στο φυσικό αέριο, μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με κανέναν τρόπο, όμως, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Τουρκία ως στρατηγικός μας εταίρος, τόνισε.

Μιλώντας σε ημερίδα του Κυπριακού Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε πως η συμβολή της Τουρκίας στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού θα συμβάλει τα μέγιστα στις δικές της ανάγκες προμήθειας φυσικού αερίου, αλλά θα προσφέρει οφέλη και στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

ANTENNA CYPRUS

Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν θα είναι στρατηγικός εταίρος στο φ. αέριο

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης, στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, του ζητήματος των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ , γιατί, όπως είπε, «αυτό ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ