2014-04-13 08:46:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Με απεργία απαντούν οι καθηγητές στην απόφαση για «λειψές» διακοπές του Πάσχα
Σε 24ωρες απεργίες, στις 23, 24 και 25 Απριλίου (με τρίωρες στάσεις από την ΟΛΜΕ και τρίωρες στάσεις από την ΕΛΜΕ), προσανατολίζεται να προχωρήσει η ΕΛΜΕ Ηλείας σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, σε περίπτωση που τελικά ισχύσει η απόφαση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, λόγω καταλήψεων, στο Γυμνάσιο Πελοπίου, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου και στο 3ο Λύκειο Πύργου.

Την Παρασκευή το πρωί, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου και γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Πελοπίου, με αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ηλείας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας καλώντας τον διευθυντή Βασίλη Δημητρέλλο να δώσει λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί μαθητές και εκπαιδευτικοί με αυτή την απόφαση, η εφαρμογή της οποίας «σκοντάφτει» πάνω σε αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι η μεταφορά μαθητών, η καθαριότητα των σχολείων αλλά και η αποζημίωση των καθηγητών, όπως εξήγησε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.


Εκ μέρους του 3ου Λυκείου μίλησαν η εκπαιδευτικός κα Αραπακοπούλου ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων κ.Αθανασιάδης, ο κ.Τσίγλας από τους γονείς του Γυμν. Πελοπίου, ο εκπαιδευτικός του 3ου Γυμν. Πύργου κ. Στεφανίδης αλλά και ο κ.Ασμής εκ μέρους της ΕΛΜΕ, αναφερόμενοι στους προβληματισμούς τους, στις απορίες τους σχετικά με τα «κριτήρια» επιλογής των τριών σχολείων για την αναπλήρωση αλλά για τους λόγους που δεν γίνεται αναπλήρωση για τις χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, χαρακτηρίζοντας «τιμωρητική» την απόφαση.

Από την πλευρά του ο κ.Δημητρέλος πάντως, τους ενημέρωσε πως η απόφαση είναι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ο ίδιος, ως όφειλε, μεταβίβασε τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, έχοντας ενημερώσει επίσης αυτές τις ημέρες για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και για τα αντικειμενικά προβλήματα που επισημαίνονται από μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ