2014-04-13 15:56:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Eυρεία κινητοποίηση για την Ολυμπιακή Φλόγα
Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ευρεία κινητοποίηση έχει προκαλέσει η απόφαση της ΕΟΕ και της ΔΟΕ να μη διεξαχθεί στην Ολυμπία η τελετή της Αφής της Φλόγας, αλλά σε... ειδική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο.

Στις 7 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας θα ξεκινήσει με ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας της κατολισθαίνουσας περιοχής της Τ.Κ Καυκανιάς, η ανακήρυξη του δημαρχου της Γερμανικής πόλης Γκροσοστχάιμ σε επίτιμο δημότη Αρχαίας Ολυμπίας, η κατανομή πιστώσεων Πολιτικής Προστασίας 2014 και άλλα σημαντικά θέματα του δήμου.


Επίσης τη Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας και την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να ανάψει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στις 30 Απριλίου 2014 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εισηγητής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.

Παράλληλα, την απόφαση να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, έλαβαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Με την απόφασή τους αυτή, που ελήφθη ομόφωνα, θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση αλλά και την έντονη διαμαρτυρία τους στην απόφαση για την διεξαγωγή της Τελετής Αφής της Φλόγας για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της πόλης Nanjing της Κίνας, στην Αθήνα - και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες - και όχι στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Ιδεωδών, στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, δεν γυρίζουν την πλάτη τους σ’ αυτή την εκδήλωση, αλλά δίνουν το δικό τους μήνυμα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και κατ’ επέκταση την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με τις «ευλογίες» της οποίας ελήφθη αυτή η απόφαση.

«Βολές» από Κατσανιώτη

«Εγκληματική είναι η αμέλεια που επέδειξε ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας για την απόφαση που ελήφθη να γίνει η αφή της Φλόγας των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και όχι στην Αρχαία Ολυμπία», τόνισε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο κ. Κατσανιώτης επισήμανε ότι με την πρωτοφανή αδιαφορία του για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την Περιφέρεια ο κ. Κατσιφάρας αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την υποβάθμιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας, ένα ρόλο που διατηρεί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.

Ο κ. Κατσανιώτης, αναφερόμενος στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δήλωσε: «Ο κ. Κατσιφάρας ούτε κατανοεί τα σημαντικά θέματα για τον τόπο μας, ούτε και ενδιαφέρεται για αυτά. Το απέδειξε ακόμη μία φορά, μένοντας παθητικός και αδιάφορος απέναντι στο μεγάλο ζήτημα της μεταφοράς της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αθήνα, μία απόφαση που υποβαθμίζει την Περιφέρειά μας, που καταργεί ένα δεδομένο τριών χιλιάδων ετών. Και όλα αυτά γιατί δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει μία λύση, που είναι και η βασική του υποχρέωση. Σε επικοινωνία μου με τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., κ. Σπύρο Καπράλο, αφού εξέφρασα την αντίθεσή μου στην απόφαση μεταφοράς της αφής της φλόγας, συμφωνήσαμε να υπάρξει στενή συνεργασία της νέας περιφερειακής Αρχής με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με στόχο αφενός την προάσπιση των συμφερόντων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Ολυμπισμού και αφετέρου την προβολή του Ολυμπισμού και του ολυμπιακού προϊόντος της περιοχής μας. Αυτή η συνεργασία θα έχει και θεσμικό χαρακτήρα».

Αντιπεριφερειάρχης με έδρα την Ολυμπία!

Τη Μεγάλη Τρίτη ο κ. Κατσανιώτης θα έρθει στο Νομό και θα μιλήσει από την Αρχαία Ολυμπία για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, θα εξαγγείλει την τοποθέτηση αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού με έδρα την Αρχαία Ολυμπία!

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Κατσανιώτης θέλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ιερό και παγκόσμιο χώρο της Ολυμπίας που θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό σημείο αναφοράς και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ