2014-04-14 16:15:06
Φωτογραφία για Toyota: Αντικαθιστά τα ρομπότ με ανθρώπους για να πετύχει καλύτερη ποιότητα
Λίγα μόλις 24ώρα μετά την ανάκληση 6,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως για διάφορα προβλήματα (αερόσακοι, κολώνα τιμονιού, καθίσματα, μοτέρ υαλοκαθαριστήρων) η Toyota ανακοίνωσε την αντικατάσταση των ρομπότ με εξειδικευμένους εργάτες προκειμένου να πετύχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Η Toyota είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία , σε ότι αφορά στη χρήση ρομπότ για την παραγωγή των οχημάτων της . Αυτός ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας ώστε η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία να ξεπεράσει σε παραγωγή οχημάτων τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Η εκτεταμένη χρήση ρομπότ στην γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα . Ναι , τα ρομπότ συμβάλουν τα μέγιστα στην αχεία παραγωγή αυτοκινήτων , γιατί είναι πιο ακριβή στην δουλειά που κάνουν σε σχέση με το ανθρώπινο χέρι, όμως υπάρχουν πράγματα στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για παράδειγμα η ιαπωνική φίρμα αντιμετώπισε πριν λίγα χρόνια μεγάλο πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού
. Ήταν ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τα ρομπότ, όμως η παρέμβαση του εξειδικευμένου εργάτη θα ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota προχωρά στην ενεργοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα στην γραμμή παραγωγής των εργοστασίων της σε όλο τον πλανήτη.

Η φίρμα επιδιώκει τώρα να φέρει πίσω επιδέξια τεχνικούς για τη βελτίωση των γραμμών παραγωγής και τη διαδικασία κατασκευής . Αυτοί οι τεχνίτες τους οποίους αναφέρουν με την λέξη "Kami - sama" (Θεός ) θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής και στον περιορισμό της παραγωγής και διάθεσης στην αγορά αυτοκινήτων με προβλήματα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ