2014-04-15 07:12:46
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (VIDEO)
Κάλεσμα για ανατροπή της κυβέρνησης με την ψήφο στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές απηύθυνε σε ομιλία του στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε «Βενιζέλο και Σαμαρά, νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς, ντόπια και ξένα συμφέροντα» ότι δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό «να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία». Σύμφωνα με τον ίδιο θα συμπεριφερθούν «όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο, για το λαό, επικίνδυνο για την ομαλότητα, επικίνδυνο για τη δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για φτωχοποίηση της χώρας «με τη Βουλή να έχει μετατραπεί σε εργαλειοθήκη των δανειστών, με έναν πρωθυπουργό κρυπτόμενο και εξαφανισμένο με διαρκείς εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία». Σκληραίνοτας ακόμα την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μετατροπή του Μεγάρου Μαξίμου «σε ακροδεξιά γιάφκα, συναντήσεων και συνεννοήσεων με τους νεοναζί που η μισή κυβέρνηση και το περιβάλλον Σαμαρά τους ήθελε συγκυβερνήτες». 


Στο πεδίο της κριτικής του κ. Τσίπρα βρέθηκε για άλλη μια φορά η «αισιόδοξη» άποψη του κ. Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο. «Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο -μόνο μετάφραση χρειάζεται. Τα μνημόνια, είναι οδικός χάρτης της υποδούλωσης, της  φτώχειας, της καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων, της ανεργίας, της κατάρρευσης, της απελπισίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί με τους αγώνες και τη ψήφο του λαού μας από τα μνημόνια, θα πάψει απλούστατα να υπάρχει στο χάρτη των δημοκρατικών κρατών», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του θα βρει απέναντί του «για άλλη μια φορά όλο το ευρωπαϊκό και διεθνές κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό λόμπι. Θα έχουμε απέναντί μας, την ίδια τη κ. Μέρκελ και τη κυβέρνησή της» γιατί, όπως πρόσθεσε αυτή είναι «η μόνη εξέλιξη που μπορεί να της χαλάσει το σχέδιο να μετατρέψει τον ευρωπαϊκό Νότο σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτηνής και επισφαλούς εργασίας». Μάλιστα, σε αυτό το λόγο απέδωσε την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα. «Έσπευσε για άλλη μια φορά να έρθει στην Ελλάδα να υποστηρίξει όπως μπορεί τον εδώ αντιπρόσωπό της, τον κ. Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγαν οι κινήσεις ανασυγκρότησης της αριστεράς. «Έφτιαξαν ποτάμια, φύτεψαν ελιές για να ανακόψουν το ρεύμα της ανατροπής, για να χτυπήσουν την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις» είπε προσθέτοντας ότι «έφτιαξαν σχήματα για να στηρίξουν το παλιό και τα έντυσαν με τα ρούχα του καινούργιου για να φαίνονται πιο ελκυστικά».

Σχολιάζοντας την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της γεωργίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων για μεταρρυθμίσεις «διάλυσης του κ. Σαμαρά, του κ. Στουρνάρα» οι οποίες «έφτασαν μέχρι και το τελευταίο χωριό, το τελευταίο χωράφι, το τελευταίο μαντρί». «Οι αγρότες έζησαν για αιώνες την τουρκοκρατία. Τώρα ζουν την τροϊκοκρατία. Τώρα η ζωή τους είναι στα χέρια της τράπεζας που κατάπιε την αγροτική». «Δεν ξέρει κανείς με όλα αυτά αν απλώς θέλουν τους αγρότες γονατισμένους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή που πνίγουν τους αγρότες στους φόρους, ορκίζονται στην ανάπτυξη και στην πρωτογενή παραγωγή».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ