2014-04-15 18:14:06
Φωτογραφία για ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ! (ΡΗΟΤΟ)
Στη φιέστα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη η Άλκηστη Αβραμίδου είχε ένα... μυστικό, αλλά δεν ήταν ένα κρυμμένο μυστικό που τη ζωή της έχει αλλάξει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "gavros.gr".

Η συγκεκριμένη εμφάνιση που κρατούσε, με το νούμερο «3» και το επώνυμο «μουράτης»- με τη ρετρό πινελιά της εποχής να απαιτεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου- έγινε δική της επειδή ...θυσιάστηκε στον τελικό με τη Φιρέντσε για το LEN Trophy, που σηματοδότησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία.

Η εμφάνιση είχε για αποστολέα τον Γιάννη Βαγιακάκο, που είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του Ολυμπιακού. Η ιδέα ήταν δική του και η εμφάνιση στάλθηκε από την Κρήτη, με τη μεταφορά να είναι σαφής: ο Μουράτης είχε παίξει με σπασμένο κεφάλι σε ένα ματς του Ολυμπιακού με την Ελευσίνα το 1950, στις 18 Οκτωβρίου, όταν οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καν ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου (και αργότερα του ελληνικού αθλητισμού).


Στο τέλος του παιχνιδιού εκείνου, όπου έπαιξε για μισή ώρα με σπασμένο το κεφάλι και δεν δέχθηκε ιατρική βοήθεια, ο Μουράτης έπεσε κάτω και λιποθύμησε, ενώ πήγε στο νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος. Ο Βαγιακάκος βρήκε παραλληλισμό στην ιστορία και το τόνισε στην ίδια την Αβραμίδου, η οποία αισθάνθηκε τεράστια τιμή.

Στο Καραϊσκάκη η Αβραμίδου, που έπαιξε για τρία οκτάλεπτα στον τελικό με τη Φιρέντσε με σπασμένα δύο δάκτυλα του αριστερού χεριού της, είχε τη φανέλα μαζί της, φυλακτό, για μία εμπειρία η οποία εξηγήθηκε (όσο γινόταν να εξηγηθεί) από την ίδια με δύο χαρακτηρισμούς: «Μαγική» και «Ονειρώδης».

Ο Μουράτης σταμάτησε το 1955 από τον Ολυμπιακό, στο πρώτο από τα έξι διαδοχικά πρωταθλήματα αυτής της ομαδάρας που είναι ισοϋψής όλων των μεγάλων του συλλόγου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ