2014-04-16 10:29:05
Φωτογραφία για Υπάλληλοι ΙΔΑΧ: Και η μεταρρύθμιση συνεχίζεται...
Επειδή με τις διαθεσιμότητες δε ξυπνήσαμε, επειδή με τις απολύσεις δε ξυπνήσαμε, επειδή με την «αξιολόγηση» δε ξυπνήσαμε, μήπως τώρα με αφορμή... το μπόνους σε ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους, σε ορισμένους συναδέλφους μας, χωρίς την αύξηση του συνολικού κόστους –όπως ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star- θα πρέπει να ξυπνήσουμε;

Με πολύ μεγάλη περηφάνια ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός για 25.000 διαθεσιμότητες, εξάλλου το έχει υποσχεθεί και στους δανειστές. Και ως σωστός πολιτικός, πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται… Διαθεσιμότητες, αρκεί να μην είμαστε εμείς αυτοί, απολύσεις σχολικών φυλάκων, ευτυχώς εμείς μεταταχθήκαμε, ποσόστωση ανίκανων στην αξιολόγηση, εγώ εννιάρι εξασφάλισα δε με πιάνει... Σιγά μην κόψουν από ‘μένα χρήματα για να πάρει ο άλλος μπόνους. Κι αν σου κάτσει;

Και για όσους δε κατάλαβαν… Το να τρωγόμαστε μεταξύ μας, μας καθιστά διαχρονικά τα εύκολα θύματα και αυτό οι κυβερνώντες το ξέρουνε
. Τον στόχο τους τον πέτυχαν. Μας έδειξαν ποιος είναι ο εχθρός, ποιος φταίει για όλα! Για εμάς τους ΙΔΑΧ, εχθρός είναι ο υπάλληλος με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου –ο μόνιμος δηλαδή- γιατί ποτέ δεν θα καταφέρουμε να γίνουμε σαν αυτούς, να είμαστε στο απυρόβλητο επειδή τους προστατεύει το Σύνταγμα. Για τον μόνιμο, εχθρός είναι ο ΙΔΑΧ, γιατί αυτός απολύεται ευκολότερα. Για τον ιδιωτικό υπάλληλο εχθρός είναι ο δημόσιος υπάλληλος, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, γιατί όλη μέρα κάθεται και δεν κάνει τίποτα. Και πολύ καλά έκαναν και του έκοψαν το δώρο του Πάσχα, των Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. Βέβαια, εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και για μένα επίσης είναι εχθρός μου ο δημόσιος υπάλληλος, μύγα δεν πατάει στο μαγαζί μου… Όχι, να τα λέμε κι αυτά!

Κι εφόσον αυτό πάλιωσε, τώρα κόβουν το ψωμί του συναδέλφου και το δίνουν στον άλλον. Ποιου συναδέλφου όμως; Του «μετεξεταστέου»… Προφανώς η δεξαμενή που θα δημιουργηθεί με τους «ανίκανους» συναδέλφους που θα προκύψουν από την ποσόστωση, θα φανεί χρήσιμη. Κι αν ζοριστούνε και πολύ, ξαναχτυπάνε άλλη μία διαθεσιμότητα.

Εξάλλου, η κοινωνία την στηρίζει αυτή την κυβέρνηση, αφού επιτέλους βρέθηκε κάποιος να τιμωρήσει τους κακούς, τεμπέληδες, κηφήνες δημοσίους υπαλλήλους που τόσα χρόνια ζούσαν παρασιτικά εις βάρος όλων.

Ζητάμε, λοιπόν:

1. Να καταργηθεί η διαθεσιμότητα – κινητικότητα και ταυτόχρονα απελευθερωθούν οι μετατάξεις.

2. Να γίνει αντικειμενική αξιολόγηση με κριτήρια αδιάβλητα με εφαρμογή στοχοθεσίας όπου προβλέπεται και μπορεί να εφαρμοσθεί.

3. Να δοθεί μπόνους σε όσους υπερβαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί από την υπηρεσία, από τα χρήματα που θα εξοικονομούνται από τη πάταξη της γραφειοκρατίας.

4. Και τέλος, να έχουμε ένα μισθολόγιο σύγχρονο, με αποδοχές που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση

Ας μη «μασήσουμε» αυτή τη φορά, ας δείξουμε επιτέλους συναδελφική αλληλεγγύη. Ας δείξουμε ότι δε μας νοιάζει μόνο η πάρτη μας, αλλά το καλό όλων των συναδέλφων και εν τέλει, ολόκληρης της κοινωνίας.

Η απάντηση είναι στο «χέρι» όλων μας.

ipalliloiidax.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ