2014-04-16 11:22:05
Φωτογραφία για Δακτύλιος μόνο στα χαρτιά στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου
Παταγώδης είναι η αποτυχία του μέτρου του δακτυλίου τις πρώτες 15 μέρες της εφαρμογής του, αφού η απόφαση του... δήμου Ρεθύμνου να μην τοποθετήσει μπάρες στις βασικές εισόδους του ιστορικού κέντρου όχι μόνο ανέδειξε ότι οι οδηγοί δεν έχουν τη βασική παιδεία να σεβαστούν το μέτρο, αλλά και τη μεγάλη δυσκολία αστυνόμευσης που προκύπτει από την απουσία δημοτικής αστυνομίας και τη μετακύλιση όλης της αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο δακτύλιος λειτουργεί μόνο στα χαρτιά, τα οχήματα μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα όλες τις ώρες της ημέρας και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μία μικρή βόλτα στους δρόμους του ιστορικού κέντρου ανά πάσα στιγμή.

Άλλωστε, ο φωτογραφικός φακός μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατέγραψε τη διέλευση δεκάδων οχημάτων από τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι εμπίπτουν στο σύνολό τους στην κατηγορία των δικαιούχων Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Κονταξάκης, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παραβιάσεις του δακτυλίου, όμως επανέλαβε, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, ότι αυτό που χρειάζεται είναι αυστηρή αστυνόμευση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ
. «Εμείς έχουμε αποφασίσει να δοκιμάσουμε να ζήσουμε χωρίς μπάρες, να εφαρμόσουμε το μέτρο με αυτόν τον τρόπο. Όμως, είμαστε έτοιμοι αν διαπιστώσουμε ότι παραβιάζεται ασύστολα το μέτρο, να βρούμε τις απαιτούμενες λύσεις», σημείωσε ο κ. Κονταξάκης, ο οποίος τόνισε πως η δημοτική αρχή θα επιμείνει για λίγο καιρό ακόμα, προκειμένου η απαγόρευση διέλευσης στους μη δικαιούχους να γίνει συνείδηση.

«Τα πρόστιμα, που προβλέπονται είναι αυστηρά», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ουσιαστικά κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι οδηγοί ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει μπάρα για να μην παραβιάζουν τον δακτύλιο.

Για την ώρα, πάντως, οι νέες ενημερωτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του δακτυλίου είτε …είναι αόρατες …είτε αγνοούνται επιδεικτικά από την πλειοψηφία των οδηγών.
goodnet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σημάδια ότι είστε ιδιοφυΐα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σημάδια ότι είστε ιδιοφυΐα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ