2012-04-21 16:58:29
Φωτογραφία για Ο Ταγατάρχης, η ΕΡΤ, ο Βαξεβάνης, οι αργόσχολοι κι αυτοί που γ@μιούνται στη δουλειά
Σήμερα τo SoccerPlus.gr δημοσιεύει ένα εκτενές απόσπασμα από την άκρως ενδιαφέρουσα, συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, στο περιοδικό «Unfollow» και στους Πιτσιρίκο και Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, μιλώντας επί παντός επιστητού - Πόσους δημοσιογράφους έχει η ΕΡΤ;

«Η ΕΡΤ έχει 500 δημοσιογράφους.

- Όλοι αυτοί πατάνε το πόδι τους στην ΕΡΤ;

«Είναι καλή ερώτηση αν είναι εδώ. Υπάρχουν κάποιοι που είναι εδώ μέρα νύχτα και γαμιούνται στη δουλειά, και κάποιοι άλλοι που ανήκουν στο κυρίαρχο δόγμα “λούφα και παραλλαγή”».

- Εσείς δεν μπορείτε να τους ελέγξετε;

Όχι. Πήγα στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, τον κύριο Τρίμη, και του είπα “αφήστε μας να μετράμε ποιοι δημοσιογράφοι είναι εδώ και ποιοι δεν είναι”. Δηλαδή, το στοιχειώδες “ποιος πάει στη δουλειά του και ποιος όχι”. Και μου απάντησε ότι “αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε για τους δημοσιογράφους”».


- Διαχειρίζεστε από το ανταποδοτικό τέλος 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα που μπορείτε να κάνετε;

«Πρώτο μέλημα ήταν να μαζέψουμε τον τραχανά που ήταν απλωμένος παντού. Αυτό το μάζεμα έφερε 63 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα. Αυτό είναι ένα τεράστιο νούμερο που δεν το έχει πετύχει κανείς στη χώρα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Σε καμία ΔΕΚΟ δεν έχουν υπάρξει 63 εκατομμύρια πλεόνασμα. Υπενθυμίζω ότι η ΕΡΤ ήταν ένα μαγαζί με ζημιές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι στην ΕΡΤ ενάμιση χρόνο και έχουν αλλάξει τέσσερις υπουργοί. Ο Γερουλάνος, ο Μόσιαλος, ο Χυτήρης και ο Καψής».

- Εάν είχατε πλήρη ελευθερία, θα κάνατε το ίδιο πρόγραμμα που κάνετε τώρα;

«Αν ήμουν σε ιδιωτικό κανάλι, θα έκανα μια καινούρια εκπομπή σε τέσσερις μέρες. Ε, στην ΕΡΤ αυτό δεν γίνεται ούτε σε τέσσερις μήνες. Γιατί υπάρχει ένα πλέγμα νόμων και εργασιακών σχέσεων που είναι δομημένο εδώ και 30 χρόνια και εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω. Όταν ήρθα, έφυγαν οι συμβασιούχοι, ξαναήρθαν, ξαναδιώξ’ τους, ξαναπάρ’ τους· σε μια χώρα σε κρίση, υπό πτώχευση, εγώ τι μπορώ να κάνω; Να δώσω χρήματα ή να μαζέψω χρήματα; Το θέμα του προγράμματος είναι πρώτη προτεραιότητα σήμερα, αλλά είμαστε δυστυχώς σε μια χώρα που έχει δομηθεί έτσι και έχει τέτοιες παθογένειες που, για παράδειγμα, εγώ είμαι εδώ και δεν έχω συμβόλαιο. Δεν ξέρω αν θα είμαι και αύριο. Μπορεί να με διώξει οποιοσδήποτε υπουργός επειδή δεν γουστάρει τη φάτσα μου και δεν θα πάρω αποζημίωση ούτε ένα ευρώ. Είμαι αυτομάτως ανακλητός. Πάω σπίτι μου και καληνύχτα. Σήμερα είναι οι πράσινοι, αύριο οι μπλε, μεθαύριο οι κιτρινομπλέ, μπορεί να με αλλάξουν. Θα έρθει ένας άλλος φουκαράς –γιατί “φουκαρά” τον θεωρώ αυτόν που θα αναλάβει– και θα περάσουν 8 μήνες μέχρι να καταλάβει τι γίνεται. Μόλις καταλάβει τι γίνεται, θα φύγει κι αυτός».

- Υπήρξε δημοσιογράφος της ΕΡΤ, και, παρεμπιπτόντως, μέλος της συντακτικής ομάδας του «Unfollow», ο Κώστας Βαξεβάνης, που σας κατηγόρησε δημόσια ότι προσπαθείτε να κόψετε την εκπομπή του. Το συνέδεσε μάλιστα με μια αντιπαράθεση που είχε δημόσια σε ιδιωτικό κανάλι με τον τότε υπουργό κύριο Βενιζέλο.

«Γιατί δεν ρωτάτε γι’ αυτά που απάντησα εγώ στον κύριο Βαξεβάνη; Πρώτον, την εκπομπή του Βαξεβάνη στην ΕΡΤ την ανανέωσα εγώ. Δεύτερον, οποιοδήποτε παραπονιάρικο παιδάκι –που για να γίνει ήρωας θέλει να το παίξει θύμα πολιτικών διώξεων–, εγώ δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι έλεγε ανοησίες είναι ότι η εκπομπή του είναι ακόμα στον αέρα. Αν ήταν αλήθεια αυτά που έλεγε, θα είχε κοπεί η εκπομπή του. Η εκπομπή του όμως παίζει. Επίσης οποιοσδήποτε παραπονιάρης θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι του κάναμε λογοκρισία. Δεν έχει κοπεί ούτε δευτερόλεπτο από το “Κουτί της Πανδώρας”. Και έχω φάει μήνυση για ένα εκατομμύριο ευρώ για την εκπομπή για το Βατοπέδι που κατηγορούσε υπουργούς. Θα φύγω από την ΕΡΤ και θα με τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια γι’ αυτά που είπε στις εκπομπές του ο Βαξεβάνης».

-Η εκπομπή του για τον Μάκη Ψωμιάδη άργησε να βγει στον αέρα δύο ώρες και η ΕΡΤ έπαιζε τρέιλερ και διαφημίσεις.

«Εγώ ζήτησα τότε να καθυστερήσει η ώρα έναρξη της εκπομπής και αυτό γιατί περιείχε πολύ σκληρές και ακατάλληλες σκηνές. Έπρεπε να την παίξω στις 11.00 το βράδυ και τη σκηνή με το μπουκάλι να την δουν και παιδιά; Λόγω περιεχομένου, έπρεπε να παιχτεί μετά τα μεσάνυχτα».

-Η συγκεκριμένη εκπομπή έκανε την ΕΡΤ να μοιάζει λίγο με το ΒΒC.

«Μαγκιά του Βαξεβάνη αλλά και δικιά μου που έδωσα έγκριση».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ