2012-04-21 17:01:51
Φωτογραφία για Κινητό ζαχαροπλαστείο μοιράζει λιχουδιές και γλυκά στο δρόμο
Η ταινία «Willy Wonka και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» εκτός από μια πολύ γλυκιά ταινία, που με μια ματιά ανεβάζει το ζάχαρο στα ύψη, ενέπνευσε  τους δημιουργούς του πρώτου κινητού ζαχαροπλαστείου.

Η οικονομική κρίση έκανε τη 30χρονη Melanie Richings να μην πραγματοποιήσει την επιθυμία της να ανοίξει το δικό της μαγαζί, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Με τη δημιουργικότητα και την πρωτότυπια της, έγινε η η ιδιοκτήτρια του μοναδικού ρετρό κινητού ζαχαροπλαστείου της Βρετανίας, το οποίο προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, πατροπαράδοτα ζαχαρωτά, όπως γλειφιτζούρια και μπαστούνια γλυκόριζας.

Έχοντας σαν έμπνευσή την αγαπημένη της ταινία «Willy Wonka και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», τη κινηματογραφική έκδοση, του 1971, του κλασικού βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ, αγόρασε μια Μπέντφορντ του 1976 και από κινητό παγωτατζίδικο, μετέτρεψε το βανάκι σε κινητό ζαχαροπλαστείο, ονομάζοντάς το «Charlie's Candy Shop».


Η μητέρα δύο παιδιών και πρώην αεροσυνοδός, ξεκίνησε την επιχείρηση πέρυσι, παρέχοντας γλυκά σε γάμους και εκδηλώσεις. Αλλά τώρα Το φορτηγάκι επισκέπτεται τα σχολεία και τους δρόμους του Solihull, West Midlands, στολισμένο στα παραδοσιακά λευκά και ροζ χρώματα, πουλώντας γλυκά βγαλμένα από τις δεκαετίες του 70, 80 και 90 κατευθείαν μέσα από τα παραδοσιακά βάζα τους.

Όπως χαρακτηριστικά λέει και η ίδια, «Ήθελα να φτιάξω το δικό μου μαγαζί, ωστόσο το κόστος του υπολογιζόταν στις 25.000 λίρες. Δεν ήθελα να αρχίσω μια επιχείρηση με χρέη, και έτσι αγόρασα το φορτηγάκι σε πολύ καλή τιμή. Από μικρή μου άρεσε η ταινία του Willy Wonka και εμπνεύστηκα απ' αυτήν. Επικεντρώνομαι κυρίως στα γυμνάσια, καθώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι σε θέση να ξοδεύουν τα λεφτά τους. Μια φορά την εβδομάδα επισκέπτομαι τα δημοτικά σχολεία, όπου οι γονείς αγοράζουν τα γλυκά για τα παιδιά τους»

iefimerida.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ…
Απίστευτη γκολάρα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απίστευτη γκολάρα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ