2014-04-21 14:50:13
Φωτογραφία για ΝΤΑΡΝΤΕΝ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!
Ο Τρεμέλ Ντάρντεν μιλάει στο "onsports.gr" για την προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να παίξει στο ΣΕΦ ανεπηρέαστα από τον κόσμο έτσι ώστε να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει ακόμα ένα θαύμα!

Αναλυτικά «Μπορείς να τυφλωθείς, αν βλέπεις όλες τις μέρες ίδιες. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα φέρνει ένα δικό της θαύμα. Το ζήτημα είναι να δώσεις προσοχή στο θαύμα», είναι τα λόγια του γνωστού Βραζιλιάνου συγγραφέα, Πάουλο Κοέλιο και αυτά θα πρέπει να ηχούν τώρα περισσότερο από ποτέ στα αυτιά των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στο λιμάνι.

Τα δύο πρώτα ματς στη Μαδρίτη δεν πρέπει να τους επηρεάσουν αρνητικά, αλλά να κοιτάξουν πώς θα δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση στη σειρά κατακτώντας τις δύο νίκες στον Πειραιά για να επιστρέψουν στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» και να διεκδικήσουν ό, τι τους αναλογεί εκεί.

Από την πλευρά της, η «βασίλισσα» δείχνει να γνωρίζει ότι αν αφήσει τους ερυθρόλευκους να δουν ότι έχουν την ικανότητα να τη νικήσουν, θα έχει πρόβλημα, σύμφωνα με όσα τονίζει ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ των Μαδριλένων, εφιστώντας την προσοχή στους συμπαίκτες του.


Οι δύο πρώτοι αγώνες έδειξαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε την πρόκριση στο Final 4 του Μιλάνο. Μοιάζει ότι μπορείτε ακόμη και το σουίπ (3-0). Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει ικανός να το ανατρέψει σε 3-2. Θεωρείται σχεδόν απίθανο να χάσετε τρία παιχνίδια στη σειρά μέσα σε λίγες μέρες, αφού έχετε τρεις ήττες ολόκληρη τη χρονιά. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να βλέπουμε ένα ματς τη φορά. Είναι καλή ομάδα. Είναι οι πρωταθλητές. Και δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις την καρδιά του πρωταθλητή. Αντιμετωπίσαμε κάτι ανάλογο πολύ καιρό πριν. Οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, με αυτοπεποίθηση και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του προπονητή. Να βγούμε στο παρκέ και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης χαμήλωσε ταχύτητα και ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά, αλλά η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να βάλει τα σουτ. Σας προβληματίζει αυτό ενόψει του τρίτου ματς;

«Ναι, δεν θέλεις να δώσεις σε μια ομάδα το μομέντουμ. Πλησίασαν στο σκορ με πολύ καλό τρόπο και δεν θέλουμε να τους δώσουμε άλλη... ζωή επιστρέφοντας σπίτι. Είναι μια δύσκολη έδρα και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Γνωρίζουμε τι έγινε στο τελευταίο ματς, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι ένα ολοκληρωτικά καινούριο παιχνίδι.

Θα είναι μια διαφορετική μάχη. Και εμείς πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε κάθε λεπτό για κάθε κατοχή γιατί η σεζόν συνεχίζεται. Εκείνοι θα δώσουν τα πάντα στο σπίτι τους, ένα εριστικό μέρος. Οπότε πρέπει να δώσουμε και εμείς τον καλύτερό μας εαυτό και να παίξουμε κάθε λεπτό όσο πιο σκληρά μπορούμε».

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μερικά... θαύματα τα τελευταία δύο χρόνια έτσι ώστε να κερδίσει τους τίτλους στην Ευρωλίγκα. Το 2012 έκανε ένα εξαιρετικό comeback στον τελικό εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέρσι ακριβώς το ίδιο εναντίον σας. Τώρα χρειάζεται ακόμη ένα θαύμα, να σας νικήσει τρεις φορές στη σειρά. Θαύματα συμβαίνουν, αλλά τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να το αποτρέψετε;

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σαν ομάδα. Με αγάπη, αυτή που έχουμε όλον τον χρόνο. Αγαπιόμαστε ο ένας με τον άλλον και αγαπάμε να παίζουμε όλοι μαζί. Αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια συμπεριφορά, την ίδια νοοτροπία που είχαμε όλη τη σεζόν, θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε εκεί μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Θα είναι πολύ δύσκολο, δεν θα είναι εύκολο. Εξάλλου, ούτε τα δύο πρώτα ματς ήταν εύκολα. Οπότε δεν θα είναι ούτε αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σαν ομάδα και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε πιθανότητες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ