2014-04-22 12:06:07
Φωτογραφία για Ο πορτιέρο που πιάνει πέναλτι για… πλάκα
Από το ντεμπούτο του στην Σέριε Α τον Μάιο του 2005 ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς έχει πιάσει 17 πέναλτι.

Τα περισσότερα από κάθε άλλον τερματοφύλακα της κατηγορίας σ’ αυτό το διάστημα.

Η ικανότητα του Σλοβένου πορτιέρε να… σταματά τις αντίπαλες προσπάθειες από την άσπρη βούλα και όχι μόνο απέφεραν τους επαίνους του ιδιοκτήτη της Ιντερ, Ερικ Τοχίρ. «Τι μεγάλος τερματοφύλακας που είναι», σημείωσε από την Τζακάρτα όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο «Χάντα» σταμάτησε το πέναλτι του Κασάνο. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο αφού την προηγούμενη αγωνιστική είχε αρνηθεί το γκολ και στον Μάξι Λόπες στην αναμέτρηση της Ίντερ με την Σαμπντόρια.

Παράλληλα, κράτησε και την εστία της ομάδας του στο μηδέν και στα δύο προαναφερθέντα ματς. Ένας ακόμη λόγος που οι «νερατζούρι» ένιωσαν πιο σίγουροι κι έφτασαν σε νίκες σ’ αυτές τις αναμετρήσεις που τους εκτοξεύουν προς την ευρωπαϊκή πρόκριση.


Ο Χαντάνοβιτς δε, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε η άμυνα της Ιντερ να είναι η τρίτη καλύτερη του πρωταθλήματος, όταν σαφώς η αμυντική λειτουργία της ομάδας και η ποιότητα των αμυντικών της δεν είναι εφάμιλλη αυτών των Γιουβέντους και Ρόμα.

Το νέο του κατόρθωμα εμφάνισε και το παρατσούκλι που του έχει δώσει ο ιταλικός Τύπος: «Σαν Σαμ», δηλαδή «Άγιος Σαμ». «Ήταν μια σημαντική απόκρουση, σίγουρα, αλλά μην με ρωτήσετε για το μυστικό μου, γνωρίζετε πως για τέτοια πράγματα δεν μιλάω», υποστήριξε ο ίδιος προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας για την εμφάνιση της ομάδας του: «Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη αλλά δεν ήταν όλα καλά με το παιχνίδι μας».

Με την 17η σωτήρια επέμβασή του στα 52 πέναλτι που του έχουν εκτελέσει, ο Χαντάνοβιτς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ιστορικής κατάταξης της Σέριε Α στον συγκεκριμένο τομέα μαζί με τον Λούκα Μαρκετζάνι έχοντας δε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αν και σε λιγότερα πέναλτι, ενώ από την κορυφή τον χωρίζει μονάχα ο Τζανλούκα Παλιούκα.

Οι Top στα πέναλτι

- Τζανλούκα Παλιούκα 24 αποκρούσεις σε 91 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 26,4%

- Σαμίρ Χαντάνοβιτς 17 αποκρούσεις σε 52 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 32,7%

- Λούκα Μαρκετζάνι 17 αποκρούσεις σε 64 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 26,6%

- Τζουζέπε Μόρο 16 αποκρούσεις σε 44 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 36,4%

- Τζουζέπε Ταλιαλατέλα 12 αποκρούσεις σε 27 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 44,4%

- Λουτσίντιο Σεντιμέντι 12 αποκρούσεις σε 59 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 20,3%

- Λουίτζι Τούρτσι 12 αποκρούσεις σε 63 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 19%

- Μάσιμο Ταΐμπι 12 αποκρούσεις σε 65 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 18,5%

- Φραντσέσκο Αντονιόλι 12 αποκρούσεις σε 65 πέναλτι με ποσοστό επιτυχίας 18,5%

Πηγή: tifosi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ