2014-04-22 16:23:04
Φωτογραφία για Σικελία: Το ιταλικό Ναυτικό έσωσε πάνω από 1000 μετανάστες
Στη διάσωση περισσότερων από 1.000 μεταναστών προχώρησε, τις τελευταίες 48 ώρες, το ιταλικό Ναυτικό, κοντά στις ακτές της Σικελίας, όπως... ανακοινώθηκε επισήμως, την ίδια ώρα που η ιταλική κυβέρνηση ζητά την βοήθεια της Ε.Ε. για θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής διέσωσαν την περασμένη Κυριακή 828 ανθρώπους και χθες 321, μεταξύ των οποίων 67 γυναίκες και 5 παιδιά. Δύο επίδοξοι μετανάστες συνελήφθησαν μετά την διάσωσή τους επειδή αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, όπως προσθέτει η ανακοίνωση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero», ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να «συντηρεί για μεγάλο διάστημα» την μονάδα θαλάσσιων περιπολιών χωρίς την βοήθεια της Ε.Ε.

Ο Αλφάνο κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μεταφέρει την έδρα της υπηρεσίας ελέγχου εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., της Frontex, από την Πολωνία στην Ιταλία. Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους επίδοξους μετανάστες στους οποίους παραχωρείται άσυλο να εγκαθίστανται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. παρά το να παραμένουν στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, έχουν διασωθεί περίπου 22.000 επίδοξοι μετανάστες χάρη στις θαλάσσιες περιπολίες των ιταλικών ναυτικών δυνάμεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ