2014-04-24 16:15:02
Φωτογραφία για 1ο τρίμηνο 2014: Επιβεβαιωμένη ανάπτυξη σε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Air Liquide, Benoit Potier, δήλωσε «Το τρίμηνο αυτό επιβεβαιώνει την επιστροφή σε ένα πιο ελπιδοφόρο οικονομικό περιβάλλον, κάτι που έχει φανεί από το 2013. Το περιβάλλον αυτό είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον Κλάδο Ηλεκτρονικής, που συνεχίζει να αναπτύσσεται σε τομείς με υψηλότερη προστιθέμενη αξία.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 χαρακτηρίζεται από ενισχυμένη ανάπτυξη, σημαντική αύξηση του αριθμού μονάδων παραγωγής και  υψηλότερη ζήτηση από τους πελάτες μας. Χαρακτηρίζεται επίσης από  ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην Αμερική και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και σταθερότητα στην Ευρώπη.

Με σταθερές λειτουργικές αποδόσεις, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την αποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητά του, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ανάπτυξης.

Οι βιομηχανικές επενδύσεις προς πραγματοποίηση φθάνουν συνολικά τα  € 2,5 δις και αντιπροσωπεύουν μία σημαντική πηγή ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα.


Σε αυτά τα πλαίσια  και εάν δεν προκύψουν αλλαγές στο γενικότερο περιβάλλον, η Air Liquide πιστεύει ότι το 2014 θα υπάρχει περαιτέρω αύξηση  των καθαρών κερδών της.»

Τα ενοποιημένα κέρδη για το 1ο τρίμηνο του 2014 έφτασαν τα € 3.734 εκατ, σημειώνοντας αύξηση +6,2% συγκριτικά και +1,0% όπως καταγράφηκε. Οι πωλήσεις στον Κλάδο Αέρια & Υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά +5,7% συγκριτικά και εμφανίζονται σταθερά (+0,3%) σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις. Οι συναλλαγματικές διαφορές, που δεν είχαν λειτουργικές επιπτώσεις, ήταν και πάλι αρνητικές αυτό το τρίμηνο. Ο κύκλος εργασιών του Κλάδου Αέρια και Υπηρεσίες για τη Βιομηχανία σε αναπτυσσόμενες οικονομίες αυξήθηκε κατά +14% συγκριτικά.

Όλοι οι Κλάδοι Δραστηριότητας σημείωσαν ανοδική πορεία στον τομέα «Αέρια και Υπηρεσίες». Ο Κλάδος Μεγάλες Βιομηχανίες, με αυξημένο κύκλο εργασιών τριμήνου κατά +6,2% συγκριτικά, επωφελήθηκε από την έναρξη νέων μονάδων, κυρίως στην Κίνα, και την αυξημένη ζήτηση υδρογόνου για τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ. Η βελτίωση του Κλάδου Βιομηχανικές Πωλήσεις - Εμπόριο συνεχίστηκε και το 1ο τρίμηνο του 2014, αγγίζοντας το +4,4% συγκριτικά. Η δραστηριότητα ενισχύεται από τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Αμερικής, καθώς και από τις υψηλές πωλήσεις ηλίου (Ηe) και ειδικών αερίων. Η ανάκαμψη του Κλάδου Ηλεκτρονικής, που ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2013 συνεχίζεται, οδηγώντας σε τριμηνιαία αύξηση +10,3% συγκριτικά, χάρη στις πωλήσεις μονάδων και εξοπλισμού σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς και στην υψηλότερη ζήτηση ειδικών αερίων. Ο Κλάδος Φροντίδα Υγείας παραμένει ισχυρός, ειδικά στον χώρο της Φροντίδας Υγείας στο σπίτι και της νοσοκομειακής υγιεινής, και εμφανίζει αύξηση +5,3% συγκριτικά. Ο Κλάδος αυτός συνεχίζει να οδηγεί την ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη, αναπτυσσόμενος παράλληλα στη Νότια Αμερική κυρίως στη Βραζιλία.

Ο Κλάδος Engineering και Τεχνολογίας αυξήθηκε κατά +19,4% όπως δημοσιεύθηκε, ενισχυμένος από πωλήσεις μονάδων παραγωγής σε πελάτες

Οι δείκτες λειτουργικής απόδοσης για το τρίμηνο ήταν σύμφωνοι με τις προβλέψεις.

Τα οφέλη από προγράμματα βελτίωσης απόδοσης άγγιξαν τα € 69 εκατ. και η ταμειακή ροή αυξήθηκε κατά +9%, εξαιρώντας τις επιπτώσεις συναλλαγματικών διαφορών.

Παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τεχνολογίες και υπηρεσίες για την Βιομηχανία και την Υγεία η Air Liquide είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 50.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί 2.000.000 πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.  Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να παραμένει ο ηγέτης στο χώρο της, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση και ενεργώντας με τρόπο υπεύθυνο.

Για την Air Liquide, είναι οι ιδέες οι οποίες δημιουργούν αξία μακροπρόθεσμα.  Η συνεχής δέσμευση και εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου αποτελούν τη βάση της ανάπτυξής της.

Η Air Liquide αναμένει τις μεγάλες προκλήσεις των αγορών, επενδύει σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο σε λύσης υψηλής ποιότητας για τους πελάτες, τους ασθενείς και την επιστημονική κοινότητα.

Ο Όμιλος βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα των λειτουργιών του, στις στοχευμένες επενδύσεις στις υπό ανάπτυξη αγορές και στην καινοτομία για να αναπτυχθεί με  τρόπο βιώσιμο και αποδοτικό.

Ο κύκλος εργασιών της Air Liquide το 2012 ήταν 15,3 εκατ. ευρώ.  Οι λύσεις που προτείνει για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των πωλήσεών της.  Η Air Liquide είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση) και η μετοχή της συμμετέχει στους δείκτες CAC 40 και Dow Jones Euro SToxx 50.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ