2014-04-26 11:00:44
Φωτογραφία για Φαρσέρ έστειλε ομάδα SWAT σε 17χρονο που έπαιζε Call of Duty
Η ομάδα SWAT της αστυνομίας του Long Island κλήθηκε να επέμβει σε σπίτι μέσα στο οποίο υποτίθεται πως είχε λάβει χώρα μακελειό.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έπρεπε να αντιμετωπίσουν έναν νεαρό που είχε σκοτώσει τη μητέρα του και αρκετούς συγγενείς του. Όλα αυτά, σύμφωνα με το σενάριο της φάρσας.

Για την ακρίβεια, η αστυνομία έπεσε θύμα ενός φαρσέρ ο οποίος συμμετείχε στο νέο παιχνίδι που έχει πάρει διαστάσεις φρενίτιδας στις ΗΠΑ και ονομάζεται “Swatting”.

Η κλήση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης από έναν άνδρα που έλεγε ότι πυροβολεί εναντίον μελών της οικογένειας του. Τρεις μονάδες μαζί με ένα ασθενοφόρο και πάνοπλους άνδρες της ομάδας SWAT έσπευσαν στην οικία του υποτιθέμενου δράστη.

Μόλις μπήκαν μέσα στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα, βρήκαν την 54χρονη Maria Castillo στην κουζίνα της να φτιάχνει καφέ. Ο γιος της ήταν στο δωμάτιο του όπου έπαιζε Call of Duty. Ο 17χρονος μικρός, ήταν το επίσημο θύμα της φάρσας που εμπλέκει στην εξέλιξη της και την αστυνομία. 


Πώς παίζεται το "παιχνίδι" του “Swatting”;

Οι ηττημένοι του video game Call of Duty, εκδικούνται αυτόν που τους κέρδισε. Στην ουσία καλούν τις Αρχές στο σπίτι του νικητή και μαζεύουν πόντους ανάλογα με το πόσοι άνδρες της αστυνομίας θα εμφανιστούν, τι είδους μονάδα θα επέμβει, αν θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα, ασθενοφόρα, πυροσβεστικές και πάει λέγοντας. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο για τον ηττημένο.

"Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για εμάς γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συναντήσουμε και τι θα δούμε εκεί που θα μας καλέσουν. Η μητέρα και ο νεαρός σοκαρίστηκαν", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας που έκανε έφοδο στο σπίτι των Castillo.

Οι Αρχές του Long Island ψάχνουν τώρα τον δράστη - φαρσέρ που μπορεί να τους οδηγήσει και σε άλλους λάτρεις του παράξενου "παιχνιδιού" που σηκώνει στο πόδι γειτονιές και οικογένειες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλα αυτά σε μία χώρα όπου επιτρέπεται η οπλοκατοχή και το ενδεχόμενο ανταλλαγής πυρών κρέμεται από μία κλωστή.

(Με πληροφορίες από: cbs, geekologie) 
πηγή
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μένει Τρίπολη ο Καράσκο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μένει Τρίπολη ο Καράσκο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ