2014-04-29 03:35:04
Φωτογραφία για Σύγκρουση για τον Μπαλτάκο
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τη συζήτησε σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζητά η προ ημερησίας συζήτηση να διεξαχθεί πριν από τις εκλογές αφήνοντας αιχμές τόσο εναντίον του Ευ. Μεϊμαράκη όσο και εναντίον του πρωθυπουργού τον οποίο καλεί να μην «απαξιώνει άλλο τον κοινοβουλευτικό διάλογο και τη δημοκρατία».

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην παίζει με τους θεσμούς και τόνισε πως την προ ημερησίας συζήτηση την ορίζει η Βουλή.

«Μέσα στον πανικό του και προσπαθώντας να αποκρύψει την ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει ακόμα και να παίζει με τους θεσμούς. Ο προσδιορισμός της διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών ορίζεται ρητά στον Κανονισμό της Βουλής.


Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο για οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, για το συγκεκριμένο ζήτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ευρύτατος δημόσιος διάλογος επί αρκετές εβδομάδες και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σαφώς. Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κρύψει την ανεπάρκειά του», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόκληση» η άρνηση της κυβέρνησης για προ ημερησίας συζήτηση

Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή ζητά τη σύσταση προ ανακριτικής επιτροπής για τα όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καλεί τον πρόεδρο της Βουλής «να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να λειτουργεί ως φερέφωνο της ΝΔ» και προσθέτει ότι «η ομολογία Μπαλτάκου έχει αποδείξει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταλύσει το Σύνταγμα.

Γι΄ αυτό τον λόγο και ο πρωθυπουργός του Μνημονίου τρέμει να εμφανιστεί στη Βουλή».

Επίσης ο κ. Κασιδιάρης «καλεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς τα στοιχεία σε βάρος των Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια είναι αδιάσειστα» και παρατηρεί πως «ο Τσίπρας με το να ζητά συζητήσεις άνευ ουσίας, αρνούμενος συστηματικά την διερεύνηση αυτής της πολύ βρώμικης υπόθεσης, συγκαλύπτει ένα μεγάλο εις βάρος του πολιτεύματος».

Ο ίδιος ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» αναφέρθηκε στο πολύσυζητημένο του ταξίδι στο Άγιο Όρος, το οποίο χαρακτήρισε περισσότερο ως εσωτερική ανάγκη κι όχι ως στρατηγική. «Έχω ξαναπάει στο Άγιο Όρος» και συμπλήρωσε ότι είναι συχνός επισκέπτης, «γιατί πρέπει να σημαίνει κάτι αυτή η επίσκεψη».

Όσον αφορά τα σενάρια που τον θέλουν να φτιάχνει νέο κόμμα ο κ. Μπαλτάκος τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία να φτιάξει ένα δικό του κόμμα, ωστόσο δεν απέκλεισε την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα, που θα απεγκλωβίσει τους ψηφοφόρους που βρίσκονται δεξιά της Ν.Δ. «Δεν είναι ντροπή να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Υπάρχουν άνθρωποι και ψηφοφόροι που είναι δεξιά της Ν.Δ. Είναι στην Χρυσή Αυγή και πρέπει να απεγκλωβιστούν. Αυτή δεν είναι μόνο μια δική μου θέση. Εκφράζεται κι από άλλους φορείς και πρόσωπα της Ν.Δ.».

Απέφυγε να απαντήσει ή να σχολιάσει το σενάριο για αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής απάντησε ότι «θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ