2014-04-29 15:16:21
Φωτογραφία για Έργο του Πιραντέλλο θα ανέβει μέσα στον Μάιο στην πειραματική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Ένα κείμενο του σπουδαίου Ιταλού Νομπελίστα δραματουργού και μυθιστοριογράφου Λουίτζι Πιραντέλλο (1867-1936) ετοιμάζεται για να παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στον θεατρικό χώρο Μπάρι, πλησίον της οδού Καρόλου, για μέσα στον Μάιο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το έργο θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παπαστεφάνου, βοηθός και συνεργάτης της σκηνοθέτιδας και διδάσκουσας στην Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ελένης Μποζά. Μάλιστα ο Γιώργος Παπαστεφάνου είχε συνεργαστεί στην δραματουργική επεξεργασία της αξιόλογης περσινής παράστασης «Πάτρα – Μπάρι» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (σκηνοθεσία Ελένη Μποζά), μαζί με τους Παναγιώτη Σκούρα, Συγκλητική Βλαχάκη και Αγγελική Κουστένη.

Στην παράσταση θα παίξουν οι ηθοποιοί Τηλέμαχος Τσώλης και Βασίλης Κόκκαλης. Ο Τηλέμαχος Τσώλης υποδύθηκε τον Ναζ στην φετινή παράσταση για εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Το αγόρι με την βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου. Όσο για τον Πατρινό ηθοποιό Βασίλη Κόκκαλη, εκτός από το «Πάτρα – Μπάρι», έπαιξε και στην παράσταση «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την περασμένη χειμερινή θεατρική περίοδο.

Ο Πιραντέλλο έχει γράψει υπέροχα έργα που έχουν ανέβει πολλές φορές στο θέατρο όπως «Να ντύσουμε τους γυμνούς», «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Απόψε αυτοσχεδιαζουμε».

Η παράσταση θα έχει μοντέρνο, πειραματικό χαρακτήρα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ