2014-04-30 15:47:48
Φωτογραφία για Διαβάστε όσα είπε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης για το τραγικό συμβάν στο λούνα παρκ
Τις δικές του απαντήσεις για το δυστύχημα που σημειώθηκε σε λούνα παρκ την περασμένη Κυριακή, με θύμα έναν 13χρονο, έδωσε με συνέντευξη Τύπου ο... δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.

Αρχικά, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του ότι αφενός ο δήμος δεν διαθέτει τεχνικό ασφαλείας και αφετέρου ότι ο έλεγχος του λούνα παρκ δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητές του.

Αναφορικά με την άδεια λειτουργίας (που δεν διέθετε) του πάρκου αναψυχής στο οποίο συνέβη το περιστατικό, ο κ. Κορτζίδης δήλωσε ότι ο δήμος δεν έχει ανάλογη εμπειρία, καθώς ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε εκδώσει άδεια για τέτοιου είδους χώρους.

«Υπάρχει ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο. Νόμοι, διατάγματα και άλλα. Ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία, δεν έχουμε εκδώσει ανάλογη άδεια, ενώ ούτε η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε κάνει αίτηση για άδεια λειτουργίας. Θεωρήσαμε ότι η επιχείρηση θα λειτουργεί προσωρινά και όχι μόνιμα. Από την Κυριακή με βασανίζει το ερώτημα αν θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και διαθέτουμε πολύ λίγα μέσα. Προσπαθώ νυχθημερόν με ανιδιοτέλεια και ευθύνη να αντιμετωπίσω όλα τα προβλήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων.


«Δεν έχουμε τεχνικό ασφαλείας στον δήμο»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως ανέφερε ο κ. Κορτζίδης, ο Δήμος Ελληνικού δεν διαθέτει τεχνικό ασφαλείας, ενώ επεσήμανε ότι ο έλεγχος για το αν λειτουργούσε σωστά το λούνα παρκ δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητές του!

«Δεν έχουμε τεχνικό ασφαλείας στον δήμο μας. Είχαμε ορίσει προσωρινά έναν υπάλληλο του δήμου ως τεχνικό ασφαλείας. Πρέπει να ορίσουμε τεχνικό» διευκρίνισε προσθέτοντας ότι «δεν πέρασα ποτέ να ελέγξω αν το πάρκο αναψυχής λειτουργούσε σωστά. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για αυτό, όπως το Υπουργείο Ανάπτυξης ή η αστυνομία. Το ότι δεν πέρασα ο ίδιος να ελέγξω το λούνα παρκ είναι κάτι που κάποιος θα μπορούσε να μου το καταλογίσει» επεσήμανε.

«Αυτοί που με κατηγορούν είχαν συμφωνήσει για τη λειτουργία της επιχείρησης»

Επιπλέον, ο κ. Κορτζίδης εξαπέλυσε τα βέλη του κατά δημοτικών συμβούλων της περιοχής οι οποίοι τον θεωρούν υπεύθυνο για το τραγικό περιστατικό, αναφέροντας ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που πριν από μερικά χρόνια είχαν συμφωνήσει για τη λειτουργία της επιχείρησης.

«Δεν είχαμε εκδώσει άδεια λειτουργίας, αλλά είχαμε προβεί σε εκμίσθωση του χώρου για έναν μήνα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Όσοι ήταν παρόντες ψήφισαν ναι. Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που με κατηγορούν το 2011 και το 2012 είχαν ψηφίσει να παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος στην ίδια επιχείρηση. Η μίσθωση έληξε στις 15 Φλεβάρη. Ο επιχειρηματίας μάς είχε πει ότι την Κυριακή του Θωμά θα αποχωρούσε. Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το πάρκο δεν είναι ρέμα αλλά είναι καταγεγραμμένος ως κοινοτικός κοινόχρηστος χώρος. Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε με ηλεκτρογεννήτριες. Μόνο όταν έκλεινε το βράδυ χρησιμοποιούσε δημοτικό ρεύμα» τόνισε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ελληνικού δήλωσε ότι χθες στον δήμο έφθασαν στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία του ζήτησαν στοιχεία και έκαναν αυτοψία στον χώρο όπου βρίσκεται το λούνα παρκ, ενώ σημείωσε ότι στοιχεία έχουν ζητηθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του zougla.gr «Γιατί χρειάζονται όλες αυτές οι διαδικασίες όταν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή, φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς τα όρια του παιδότοπου είναι ακριβώς 1,5 μέτρο από την κεντρική λεωφόρο χωρίς περίφραξη και θα μπορούσε πολύ άνετα να έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα και γιατί ο δήμος δεν δρα "επ’ αυτοφώρω" σε τέτοιες εξόφθαλμες περιπτώσεις», ο δήμαρχος Ελληνικού απάντησε ότι είναι θέμα αδειοδότησης… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ