2014-05-01 22:20:03
Φωτογραφία για Δήλωση της Λέττας Ζάγκλα υποψήφιας δημάρχου με την «Ανταρσία στην Πάτρα» για την Εργατική Πρωτομαγιά
«Το μήνυμα του ξεσηκωμού του Σικάγο παραμένει επίκαιρο απέναντι στις προσπάθειες των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.

Η ανεργία και η φτώχεια απλώνονται στις χώρες της αναπτυγμένης -κατά τα άλλα- Ευρώπης και επιστρέφουν οι πιο μαύροι εφιάλτες του μεσοπόλεμου με τον ναζισμό της ακροδεξιάς να μας θυμίζει τα Άουσβιτς και το σφαγείο του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου που οδήγησε η κρίση του 1929.

Η εργατική τάξη δίνει τη δικιά της μάχη, για να ξεφορτωθούμε τις κυβερνήσεις των μνημονίων που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να ξεπληρώσουν το χρέος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τη Τρόικα σφαγιάζουν τα δικαιώματα, φουντώνουν την ανεργία, διαλύουν τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Η εξέγερση του Σικάγο για «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, την ώρα που η ανεργία ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο.


Απαιτούμε απαγόρευση των απολύσεων, να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι στους Δήμους, τα σχολεία, τις υπηρεσίες, τον ΕΟΠΠΥ, τα ΑΕΙ.

Να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ και οι άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν κάτω από εργατικό έλεγχο.

Να επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις που μας κατήργησαν.

Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους και οι εκχωρήσεις σε ιδιώτες δραστηριοτήτων όπως οι παιδότοποι που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα όπως στη περίπτωση του άδικου χαμού του παιδιού στο Ελληνικό.

Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές τους.

Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης, ένα μήνυμα ανταρσίας και ανατροπή. Ένα μήνυμα συντονισμού και οργάνωσης για την συνέχιση των αγώνων».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ