2014-05-02 21:58:04
Φωτογραφία για Λαβρόφ: οι ΗΠΑ από μόνες τους διέψευσαν την ύπαρξη στην Ουκρανία σαμποτέρ από τη Ρωσία
Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρι ότι η Ρωσία δεν εισήγαγε τα στρατεύματά της στην Ουκρανία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, σημαίνουν ότι η Ουάσινγκτον διαψεύδει τις δηλώσεις της ότι τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας πλημμυρίστηκαν από Ρώσους σαμποτέρ και υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Με τον τρόπο αυτό ο Υπουργός απάντησε στην παράκληση να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κέρρι στη συνέντευξη στα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Ποτέ δεν έχουμε κάνει κάτι υπό την πίεση εκ μέρους κάποιου. Λειτουργούμε με βάση τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με βάση το διεθνές δίκαιο και υπολογίζοντας πλήρως την κατάσταση τόσο σε σχέση με την Κριμαία, όσο και έχοντας υπόψη τη θέση μας σε σχέση με τα συμβάντα στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας ", είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Χιλιανό ομόλογό του Εράλντο Μούνιος.

"Εάν όμως οι δηλώσεις ότι λόγω των κυρώσεων στα νοτιοανατολικά δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα αντικατοπτρίζουν τις θελήσεις με κάποιο τρόπο να σταλεί το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν αποφασιστικά και έχουν αποτελέσματα, γνωρίζουμε τέτοιες μεθόδους και δεν τις χρησιμοποιούμε ", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

"Εάν εκείνος (ο Κέρρι) έτσι λέει, ο Θεός να τον κρίνει ", είπε ο Λαβρόφ.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ